De Wever vindt sluiting van restaurants "moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen"

N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zich uitgelaten over de nieuwe maatregelen voor de horeca. Hij vindt de beslissing om de restaurants te sluiten "moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen". Dat zei hij zondagvoormiddag bij de start van de Ronde van Vlaanderen aan de Antwerpse regionale zender atv.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De Wever zei dat hij de sluiting van de cafés en feestzalen begrijpt, maar hij stelt zich toch vragen bij de beslissing dat ook de restaurants dicht moeten. Nochtans zit partijgenoot Jan Jambon als Vlaams minister-president mee in het Overlegcomité, waar de knoop vrijdag werd doorgehakt.

Compromissen

"Er moeten compromissen gesloten worden in het Overlegcomité, maar dat begrijp ik niet", aldus De Wever. "Ik heb de indruk dat alle restaurants hier in Antwerpen het goed deden. Die mensen hebben geïnvesteerd, worden nu in twee dagen drooggelegd, ze hebben nog voorraden", zei de N-VA-voorzitter.

Uppercut

Vrijdag had ook Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir kritiek op de beslissing van het overlegcomité. "Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd", schreef ze op Twitter.