De Weert zet negenkoppige selectie voor WK wielrennen op papier

De Weert zet negenkoppige selectie voor WK wielrennen op papier

In de gebouwen van sponsor Bioracer in Tessenderlo heeft bondscoach Kevin De Weert zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen bij de mannen elite, dat op 16 oktober plaatsvindt in het Qatarese Doha. Kopmannen zijn Tom Boonen (Etixx-Quick Step) en Greg Van Avermaet (BMC). Voorts neemt de bondscoach ook Oliver Naesen (IAM Cycling), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Iljo Keisse (Etixx-Quick Step), Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal), Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) en Nikolas Maes (Etixx-Quick Step) mee.

Zoals eerder al bekend raakte, verkoos Philippe Gilbert het EK in het Franse Plumelec boven het WK in Doha. De BMC-renner zag voor zichzelf geen rol weggelegd in de selectie van De Weert. Speerpunten zijn dus Boonen, die vorige week nog ten val kwam in de Eneco Tour maar intussen opnieuw aan trainen toe is, en olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

Opvallende afwezige in de selectie is Timothy Dupont. De kopman van het continentale Veranda's Willems, dit jaar goed voor 16 overwinningen, is reserve. Voorts is ook Sep Vanmarcke niet van de partij. De West-Vlaming sukkelde de voorbije weken met de gezondheid en nam daarom niet deel aan de Eneco Tour.

Er zijn vier reserves aangeduid (in willekeurige volgorde): Timothy Dupont, Jelle Wallays, Yves Lampaert en Jonas Van Genechten.

bron: Belga