De vijf beste universiteiten buiten de rijke, ontwikkelde wereld

De vijf beste universiteiten buiten de rijke, ontwikkelde wereld

Times Higher Education (THE) heeft een ranglijst opgemaakt van de beste instellingen buiten de gespecialiseerde wereld op basis van kwaliteit van het onderwijs, onderzoek, en internationale oriëntatie. Hieronder vind je de top 5 met de THE-score op honderd.

1. Peking, China

De universiteit van Peking, bevolkt door maar liefst 32.000 studenten, is met een score van 73.8 officieel de beste universiteit buiten de ontwikkelde wereld. Voor onderwijs scoort de school in de Chinese hoofdstad zelfs 77.8.

2. Tsinghua, China

De universiteit bevindt zich eveneens in de hoofdstad van China en scoort hoog dankzij het onderzoek dat er geleverd wordt. De totale score bedraagt 72.6.

3. Moskou, Rusland

Ruslands beste universiteit is Lomonosov, genoemd naar de stichter Mikhail Lomonosov, die het college oprichtte in 1755. De dag van vandaag volgen 47.000 studenten er een opleiding in 39 verschillende faculteiten. In totaal behaalt de onderwijsinstelling 59.7.

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

In de universiteit van Kaapstad zijn 26.000 studenten ingeschreven. Het is niet alleen de beste school van Zuid-Afrika, maar van het hele Afrikaanse continent. THE gaf het onderwijsinstituut een punt van 56.5.

5. Taiwan, Republiek China

De nationale universiteit van Taiwan in de hoofdstad Taipei heeft 50.8 op 100, mede dankzij de hoge onderzoeksscore van 58.

Foto's Wikipedia