De vier vreemdste vragen die verpleegkundigen krijgen over soa's

De vier vreemdste vragen die verpleegkundigen krijgen over soa's

Het is voor velen een moeilijk onderwerp om over te praten. Toch is het belangrijk om dat te doen. Hieronder kan je, volgens Refinery29, de vier bizarste vragen vinden die mensen stelden aan verpleegkundigen.

1. Kan ik een zwangerschap voorkomen, door het sperma dat in mij zit na het vrijen eruit te halen?

Een verpleger, genaamd Darren, zei dat de eerste vreemde vraag er eentje was van een meisje dat teveel naar de Britse serie 'Catastrophe' gekeken had. Maar wat is nu de oplossing?

"Neen, fysiek de sperma verwijderen die na de ejaculatie in je zit, is geen garantie om niet zwanger te geraken. Er is geen manier om al het zaad te verwijderen en een deel van het sperma wordt vroegtijdig gelost", legt Darren uit. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de zaadcellen gedurende zeven dagen kan verder leven in een vrouw.

2. Moet ik mijn seksspeeltjes desinfecteren na gebruik?

Een verpleegster met de naam Esther zei dat een vrouw dit aan haar vroeg na een onderzoek. Maar wat moet je dan doen?

"Het schoonmaken van je seksspeeltjes is belangrijk voor je gezondheid, maar je moet ze niet desinfecteren", zegt Esther. "Je kan ze gewoon kuisen met een milde en ongeparfumeerde zeep, want er kunnen bacteriën opzitten."

Maar je kan wel een soa krijgen van een seksspeeltje, wanneer die gebruikt werd door iemand dat een soa heeft.

3. Kan het masturberen bij elkaar zorgen voor een soa?

Darren de verpleger had deze vraag niet verwacht. Dit was zijn reactie:

"Er is maar een kleine kans om een soa te krijgen via je handen", zei Darren. "Ook al zou je je ongewassen hand daarna op jezelf gebruiken."

Maar genitale aan genitale masturbatie kan je blootstellen aan herpes, HPV (genitale wratten), schaamluizen of syfilis.

4. Moet ik me zorgen maken om het aantal partners ik al heb gehad?

Verpleegster Esther had hier onmiddellijk een reactie op: "Je zorgen maken over soa's staat volledig los van het aantal partners waarmee je het bed al gedeeld hebt, omdat je een soa kan krijgen van één enkele partner."

Alles komt erop neer dat je veilig seks moet hebben. Maar als je twijfels hebt, laat je dan regelmatig nakijken op soa's.