De truc om echt de goedkoopste vluchten bij Ryanair te boeken

De truc om echt de goedkoopste vluchten bij Ryanair te boeken

De beste manier om het prijsbeleid van Ryanair te slim af te zijn, is om tien dagen voor uw vlucht vertrekt te reserveren. Dat werd bekendgemaakt door de Britse professor Economie Claudio Piga.

Piga zei dat hij de vliegkosten van de low-cost luchtvaartmaatschappij onderzocht heeft. Hij vond dat passagiers die hun reis meer dan zeven weken tevoren boeken meer betalen.

De expert van de Keele University vond ook dat de tarieven worden verhoogd met een percentage tussen 50 en 75 procent in de laatste paar dagen voor het vertrek, wat meteen betekent dat de last-minute koopjesjacht niet de beste methode is om de goedkoopste vluchten te krijgen.

Piga beweert dat lagekostenmaatschappijen weten dat sommige mensen regelmatig vroeg zullen boeken omdat ze moeten reizen op een bepaalde dag. En om te voorkomen dat mensen hun vlucht altijd op het laatste moment boeken, laten de luchtvaartmaatschappijen late boekers weten dat ze ook extra zullen moeten betalen.

Volgens de professor kunnen de prijzen van vluchten bij low-cost maatschappijen voorgesteld worden op een U-vormige grafiek. Als u dus ver van tevoren boekt, betaalt u veel en die kostprijs daalt tot op een dieptepunt. Dat dieptepunt zou ongeveer tien dagen voor de vlucht zijn, waarna de prijs weer erg stijgt.

Hij realiseerde zich ook dat de prijs van de zitplaatsen op vluchten met ongeveer 3 procent steeg elke keer wanneer er een werd verkocht.

Maar Ryanair antwoordde in de Sunday Times dat het onderzoek 'hopeloos onnauwkeurig' is.

"De zitplaatsen aan de laagste tarieven bij Ryanair worden verkocht volgens het "wie eerst komt, eerst maalt"- principe en ze stijgen alleen zodra de laagste tariefklasse is uitverkocht ongeveer 6 maanden voor de vlucht vertrekt."

Piga zal zijn bevindingen presenteren op het Royal Economic Society congres in Manchester deze week.