De Tesla Home Battery zal gehuurd kunnen worden

De Tesla Home Battery zal gehuurd kunnen worden

Dankzij Elon Musk wisten we al dat Tesla aan een grote, energie-efficiënte batterij werkt voor bedrijven en huishoudens die gebruik maakt van dezelfde technologie als de elektrische auto. Op 30 april wordt de Tesla Home Battery officieel aangekondigd, maar in de aanloop naar het evenement wordt er steeds meer informatie gelekt.

De batterijen, die huizen kunnen voorzien van elektriciteit tijdens een stroompanne en die zonne-energie kunnen opslaan, zullen volgens The Guardian niet verkocht worden maar via een huurconstructie aangeboden worden.

De Home Battery zal naar verluidt beschikbaar zijn als een lease-optie via het bedrijf SolarCity waar Elon Musk zelf in het bestuur zetelt. Als onderdeel van een test-fase kregen 300 gezinnen in Californië een Home Battery waarvoor elke klant een voorschot van 1500 dollar betaalde en een maandelijkse kost van 15 dollar. De klant zal dat maandelijkse bedrag gedurende 10 jaar blijven betalen waarna hij de batterij teruggeeft aan SolarCity. Dat wil zeggen dat een klant in plaats van de aankoopprijs van 13000 dollar maar 3300 dollar betaalt en de batterij gedurende 10 jaar kan gebruiken.

Google en Apple gebruiken al een Tesla-batterij als back-up systeem om hun hoofdkantoor en Walmart test de batterij in 11 winkels in de regio.