De snor is in opmars

De snor is in opmars

Van kersvers werelduurrecordhouder Victor Campenaerts tot Bohemian Rhapsody-acteur Rami Malek. De snor lijkt aan een opmars bezig in zowel binnen- als buitenland. De populariteit ervan is mede te danken aan initiatieven zoals Movember waarbij mannen elk jaar gedurende de maand november hun snor laten groeien om prostaat- en teelbalkanker onder de aandacht te brengen.

Baard was koning

De 21ste eeuw luidde het tijdperk in van de hipster. In tegenstelling tot de metroseksueel - denk aan voetballers David Beckham en Cristiano Ronaldo - koos die niet voor een gladgeschoren gelaat, maar voor een volle baard. Die baard groeide uit tot het symbool van de hipstercultuur, maar wordt vandaag steeds meer beschouwd als een cliché. Wie wil opvallen kiest voortaan resoluut voor een snor.

Hollywood

De snor had lange tijd een oubollig imago met dank aan acteurs zoals Marijn Devalck wier moustache even legendarisch werd als zijn personage Balthazar Boma. Toch toont Hollywood dat het ook anders en vooral moderner kan. Bij de oscars verschenen verschillende acteurs zoals Luke Evans, Mahershala Ali en Michael B. Jordan met een snor op de rode loper. Bij ons zijn het bekende gezichten zoals Jeroom die de snor terug op de voorgrond hebben geplaatst.