De schoonheid van een stalen ros

De schoonheid van een stalen ros

Een elektrische driewieler die overal zijn mannetje staat. Dat is The Electric Juggernaut van Rungu. We vragen ons wel af hoe het voelt om plots vier wielen voor je neus te zien, mocht je er ooit dronken mee rijden.

De Volata van Volata Cycles kan uitpakken met technologische snufjes zoals GPS en automatische lichten. Deze tweewieler is zowel geschikt op de weg als op meer hobbelige terreinen.

De Archont van Ono Bikes is een handgemaakt pareltje van drie meter lang en wordt telkens specifiek aan de klant aangepast. De elektrische batterij zit verstopt in wat lijkt op een brandstoftank.

De Super 73 van de Californische fietsenbouwer Lithium Cycles valt op door zijn uiterlijk. Deze e-bike doet denken aan de iconische Honda Z50 Mini Trail. Bovendien heeft hij een flesopener en een bekerhouder aan boord.

De Tribel Gran Tourismo van Smikeson is een driewieler waar je oogappel ongetwijfeld hoge ogen mee zal gooien. Dit karretje heeft onder meer een autostuur en een houten spoiler, alsook een handrem voor de veiligheid.

De intrede van de Zweedse meubelfabrikant Ikea op de fietsenmarkt komt er vooral vanuit praktische overwegingen. The Sladda moet het mogelijk maken om al je boodschappen te vervoeren.

Wie een tweewieler van Speedvagen wil, moet normaal rekening houden met een wachttijd tot 5 jaar. De handgemaakte Ready Made Road OG1 kan evenwel binnen enkele weken al voor je deur staan blinken.

De fietsmobiel is nooit echt van de grond gekomen, maar misschien brengt de PodRide van Mikael Kjellman daar verandering in. Je drijft dit wagentje aan met pedalen, al is er ook hulp van een elektrisch motortje.

De G3 van GoCycle is een elektrische vouwfiets die niet alleen praktisch uitblinkt, maar ook een streling voor het oog is. Zowel de batterij als de kabels zijn mooi weggewerkt in het frame.

Andersvaliden kunnen The Cogy Wheelchair van het Japanse merk Tess Co aandrijven met pedalen, zoals een fiets. Maar anders dan een gewone tweewieler, kan dit voertuig in alle richtingen rijden.

Foto's R.V.