De raclettebowl is het gerecht bij uitstek voor deze winter

De raclettebowl is het gerecht bij uitstek voor deze winter

Eten in een kommetje is al geruime tijd populair. Eerst was er de Acai Bowl, dan de Poké Bowl en nu dus ook de raclettebowl. Als je nog op zoek bent naar wat comfortfood tijdens deze rare periode, is je zoektocht bij deze afgelopen.

Trend

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een raclettebowl voornamelijk uit kaas. Warme, smeuïge kaas in combinatie met aardappelen en toppings naar keuze, welteverstaan. Het is niet verwonderlijk dat het gerecht een ware trend is in Parijs en nu ook naar onze contreien komt overgewaaid; de winter wordt nu eenmaal een stuk draaglijker in het goede gezelschap van een flinke portie kaas. Wil je zelf aan de slag gaan met het gerecht, dan kan dat zeker, want moeilijk is het niet. Lekker wel daarentegen, dus aarzel niet en ren naar je keuken!

Recept

  1. Kook een hoeveelheid aardappelen naar keuze. Prak die in stukjes en leg ze op de bodem van een diep bord of kommetje.
  2. Snij een ajuin in stukjes, fruit in een pannetje en voeg toe aan de aardappelen.
  3. Kies je toppings. Ingrediënten als spek en augurken doen het altijd goed, maar wees gerust creatief.
  4. Smelt nu je lievelingskaas en giet dit over het geheel. Smakelijk!