De oudste stagiair van Australië telt maar liefst 78 lentes

De oudste stagiair van Australië telt maar liefst 78 lentes

De 78-jarige Australiër Ken Holmes is immers bezig aan een stage bij het Mercy Place bejaardentehuis in Melbourne. Het maakt deel uit van zijn opleiding voor administratie in de ouderenzorg. Het theoretische deel heeft hij er al opzitten en na zijn stage mag de kwieke gepensioneerde op aan de slag in de administratieve tak van bejaardenzorg.

Holmes heeft er al een knappe loopbaan opzitten. Dertig jaar lang was hij een gereedschapsmaker bij de universiteit van Melbourne, gevolgd door tien jaar in de zorgsector. Nadien werkte hij vijf jaar niet om zorg te dragen voor zijn zieke vrouw, maar nu is hij opnieuw klaar om de arbeidsmarkt te betreden.

"Ik doe deze cursus voor mezelf. Ik heb er schoon genoeg van om met mijn honden en katten te praten, ze reageren toch niet", getuigt Holmes aan Mashable. "Mijn favoriete deel van deze baan is dat ik mag werken met oudere mensen. Als ik me gedraag, kan ik hier misschien een eigen bed krijgen. Ik heb mijn kinderen niet op de hoogte gebracht omdat ze toch maar willen dat ik thuis blijf. Maar mijn advies aan leeftijdsgenoten is net om opnieuw aan het werk te gaan als je nog fit bent", aldus de ervaren stagiair.

Foto Pixabay