De nieuwe Ghostbusters zullen vrouwen zijn

De nieuwe Ghostbusters zullen vrouwen zijn

Ghostbusters, de filmklassieker uit de jaren '80 met Bill Murray, Dan Aykroyd en Harold Ramis krijgt binnenkort een derde deel. Aan dat derde deel werd al enkele jaren gewerkt maar regisseur Ivan Reitman gaf het project uit handen na de dood van Harold Ramis eerder dit jaar. Paul Feig (foto links), bekend van The Heat en Bridesmaids, nam de mantel over van Reitman. Sindsdien staken geruchten de kop op dat de Ghostbusters in de nieuwe film vrouwen zullen zijn.

— Paul Feig (@paulfeig) 8 oktober 2014

Gisteren bevestigde Feig die geruchten op Twitter, door te tweeten dat er hilarische vrouwen zullen meespelen in het derde deel van Ghostbusters. Feig kondigde ook aan dat hij de film samen zal schrijven met Katie Dippold (foto rechts), die eerder al werkte aan The Heat en Parks & Recreation.

Bill Murray keurt het project alvast goed. Vorige maand, toen het enkel nog om geruchten ging, vroeg de Toronto Star wat zijn mening is over een vrouwelijke cast voor de nieuwste Ghostbusters. Murray vond het een leuk idee en suggereerde meteen enkele actrices zoals Melissa McCarthy, Kirsten Wiig en Emma Stone. Ondanks de suggesties van Murray is er nog niets bekend over de actrices die het zullen opnemen tegen allerlei geesten en andere bovennatuurlijke wezens.