De muggen komen er weer aan, maar hoe bescherm je jezelf ertegen?

Van oude trucjes tot moderne gadgets en nieuwe kledij, er is geen reden meer om met jeukende beten rond te lopen deze lente. Volg dit advies en de muggen zullen je links laten liggen.

Bloedgroep, alcoholconsumptie tot zelfs de kleur van je kledij hebben invloed op hoe vaak je gebeten wordt. Bloedgroep type O, een verhoogde alcoholconsumptie en onnatuurlijke kleuren, zoals zwart en fel rood trekken allemaal extra muggen aan.

De klassieke trucjes zoals het eten van look of extra vitamine-B innemen hebben geen langdurig effect. De beste manier om blote huid te beschermen is nog steeds je insmeren met insectenspray.

Insectendodende kledij is ook een oplossing. Deze kledingstukken zijn gedrenkt in een insecticide, het weert ze, maar bij lang contact zal het ze ook doden. Bovendien beschermt het je ook tegen bloedzuigers en teken. Je kan de stof, permetrine zelf ook aanbrengen op kledij die jij wil beschermen. Producten die beweren te werken door geluidssignalen zijn niet erg efficiënt.

Gebruik ten slotte ook gewoon je  gezond verstand. Muggen worden aangetrokken door windstille plaatsen, dichtbij stilstaand water, vermijd deze dus. Voorkom ook thuis in je tuin stilstaand water van bijvoorbeeld vijvers. Als je toch een vijver hebt dan kan je investeren in muskietenvissen, deze eten de muggenlarven op en voorkomen zo dus dat de vervelende insecten zich voortplanten.