De mooiste chocoladecreaties ter wereld

De mooiste chocoladecreaties ter wereld

In Frankrijk vinden momenteel de World Chocolate Masters plaats. Voor België treedt Marijn Coertjens aan.

Tijdens de World Chocolate Masters, zeg maar het WK chocolade maken, strijden twintig deelnemers om de hoogste eer. De 34-jarige Belg Marijn Coertjens (foto) verdedigt er de Belgische kleuren. Coertjens is momenteel chef van het chocoladeteam in het hotel ‘The Peninsula' in Hongkong. Hij won al diverse prijzen, waaronder ‘Beste Belgische Chocolatier' in 2008.

De wedstrijd is te volgen via livestream en de presentatie wordt verzorgd door onze eigen oud-Miss België Virginie Claes.

Toekan in een boom

Naast een twee meter groot ‘showpiece' moesten de chocolatiers tijdens de eerste finaleronde vandaag een kleine snack, een praline en een zelfgemaakte ‘or noir'-chocolade maken. Als showpiece moesten ze een reuzechocoladesculptuur maken in het thema ‘natuur'. Coertjens maakte een indrukwekkend uitziende toekan in een boom. Als ‘snack on the go' ontwierp hij chocoladenoodles met chopsticks.

Geisha

Dat niet alles altijd loopt zoals gepland, ondervond de Spaanse chocolatier Pepe Isla. Zijn creatie, een levensgrote Japanse geisha, viel in stukken op de grond toen hij de finishing touch aanbracht.

Morgen strijden de tien beste chocoladetitanen om de gouden medaille tijdens de finale.

www.worldchocolatemasters.com