De misnoegde toerist op TripAdvisor

De misnoegde toerist op TripAdvisor

1) Angkor Wat, Cambodja

Hindoeïstische tempel uit de 12de eeuw

“Saai!”

“Gewoon een stapel mooie rotsen bovenop nog meer rotsen, in een hete jungle. Als je daarvan houdt, waarom niet. Maar ik verkies Amerikaanse rotsen.”

(Ken F., woonplaats onbekend)

2) Anne Frank Museum, Nederland

Het beroemde achterhuis in Amsterdam waar Anne Frank en haar familie tijdens WO II onderdoken

Photo shows the house where Anne Frank lived in Amsterdam and where she hid with her parents to escape from Nazis between June 1942 and August 4, 1944. The Anne Frank house will be marking on April 2010 its 50th anniversary. AFP PHOTO

“Ga naar Auschwitz!”

“(…) Ik raad aan om het boek (van Anne Frank, red.) te lezen en als je de Holocaust wil beleven, ga dan naar Auschwitz-Birkenau. (…) Ik was hier niet door geraakt en was erg teleurgesteld. Verdoe je tijd niet, als je Beyoncé's bezoek aan het Anne Frank Huis googelt is het net of je er zelf bent geweest.”

(CorMonte, Texas, VS)

3) Louvre, Frankrijk

Een van de grootste musea ter wereld, woonplaats van Leonardo da Vinci's Mona Lisa

People enjoy a warm and sunny day at the Louvre museum on July 3, 2014 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

“666 ramen in de piramide”

“(…) Ik had een vreemd voorgevoel toen ik bij het Louvre aankwam. Er was iets kwaadaardigs op komst, dat van de piramide voor het museum leek te komen. Ik besloot de ruiten te tellen. Pas op! Er zijn er 666, het symbool van de Antichrist. Blijf hier weg!”

(Cam C, Toronto, Canada)

4) Majorelletuin, Marokko

Botanische tuin in Marrakech, ontworpen door de kunstenaar Jacques Majorelle in 1924 en in 1980 gekocht door de Franse ontwerper Yves Saint Laurent

“Yves Saint Laurent had beter een bril gekocht”

“Jacques Majorelle deed er veertig jaar over om deze tuin te ontwerpen, het kostte me vier minuten om er weer buiten te wandelen. Total waste of time and money!”

(Walid W, Londen, Verenigd Koninkrijk)

 

5) Central Park, VS

Bekend park in New York, duikt geregeld op in tv-shows en films

A couple of young girls are wrapped in a blanket on the Sheep Meadow in Central Park April 19, 2015 as New Yorkers flock outside to enjoy the warmer Spring weather. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

“Gewoon maar wat gras”

“Hier vind je alleen gras, bomen en veel te dure cafés. Omringd door gebouwen in een rechthoek. Gefilmd vanuit een helikopter zou het misschien nog interessant kunnen zijn, maar daar heb je de toestemming van het leger voor nodig. Saai!”

(milo123456, woonplaats onbekend)

6) Sagrada Familia, Spanje

Onafgewerkte basiliek in Barcelona, ontworpen door Antoni Gaudí

A view of the front of Catalan architect Antoni Gaudi's unfinished cathedral La Sagrada Familia in Barcelona, 07 June 2006. Religious services will be able to take place in the nave by 2008, the construction committee said Wednesday.

“Architecturale gruwel”

“Ik weet dat het ketterij is om dit te verkondigen, maar de Sagrada Familia is absoluut afschuwelijk en het equivalent van architecturaal autisme. (…) Gaudí was een infantiele, zelfzuchtige gek. Deze architectuur is er om indruk te maken op mensen die zichzelf met selfiesticks fotograferen voor de Mona Lisa, en het dan over een ‘kunstbeleving' hebben.”

(stemar44, Austinmer, Australië)

Door Eldrid Deleu