De meest vertederende knuffels tussen mens en dier

De meest vertederende knuffels tussen mens en dier

Het is je misschien ontgaan, maar 21 januari kan je de hele dag mensen knuffelen met het excuus dat het vandaag 'Knuffeldag' is. Het is begonnen als onofficiële feestdag in Amerika, om mensen aan te sporen dat ze de mensen in hun nabije omgeving meer moeten knuffelen. Hieruit ontstond ook de 'Free Hugs'-trend waar mensen in het openbaar spontaan knuffels begonnen uit de delen.

Maar echt hartverwarmend is het pas als mensen en dieren samen knuffelen. Heb je al eens een keer met een chimpansee, kat of leeuw geknuffeld? Onderstaande mensen alvast wel.

Een dankbare chimpansee

De vrouwelijke chimpansee Wounda springt haar verzorgster Jane Goodall in de armen, nadat zij zorgvuldig voor de chimpansee zorgde tijdens haar verblijf in het revalidatiecentrum voor chimpansees Tchimpounga in Congo. Probeer vooral je tranen in bedwang te houden als je het filmpje helemaal probeert uit te kijken, want de beelden zijn uiterst emotioneel.

Doug Seus en zijn grizzly

Trainer Doug Seus zette deze video online om te laten zien hoe zijn dagelijkse lever eruit ziet. Dat zorgt voor verrassend tedere beelden, zeker wanneer het dier het hoofd van de man tussen zijn kaken neemt om te spelen.

Snoezige baby en kat

Deze video gaat al een tijdje viraal, maar niks kan deze knuffelsessie tussen een kat en een baby overtreffen. Zeker niet wanneer de kat ook nog het hoofdje van de baby begint te likken.

Leeuw geeft 'free hug'

Het lijkt erop dat de koning van de jungle toch ook af en toe nood heeft aan een knuffel. Of dat is althans het geval van deze leeuw, want hij springt enthousiast in de armen van de man die zijn leven zes jaar geleden in Colombië redde.

Echte liefde tussen kat en baasje

Kan het nog duidelijker dan deze video? Deze kat grijpt zijn baasje bij de hals om hem te overdonderen met knuffels. Iets wat wij dus ook beter meer zouden doen bij onze medemens.