De With Me-app werkt alleen als je batterij bijna plat is

De With Me-app werkt alleen als je batterij bijna plat is

Een platte batterij, nagenoeg iedere smartphone-eigenaar maakt het elke dag mee. Net daarom kwamen Dries Depoorter en David Suprenant op de proppen met de bijzondere app. Als je nog maar 5% batterij hebt, krijg je via de applicatie toegang tot een chatroom waar je kan praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Dubbele gevoelens

Foto R.V.

"Die With Me draait rond het dubbele gevoel dat je soms krijgt bij technologie. Het is een mix van furstraties als iets niet fatsoenlijk werkt en van een gevoel dat je ontzettend afhankelijk bent van een bepaalde technologie. Iedereen herkent dat wel", vertelt Depoorter aan Metro World News.

De Gentenaar vertelt verder dat hij het idee voor de applicatie kreeg toen hij zelf op reis was, en zijn hotel niet meer terugvond omdat zijn batterij plat was. "Iedereen met een smartphone heeft dit al eens meegemaakt denk ik", gaat de man verder. "Sinds dat moment speel ik met het idee van een app die je enkel en alleen kan gebruiken als je minder dan 5% batterij hebt." Het resultaat, de Die With Me-app, is ondertussen verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.