De Marchi soleert naar zege in Italië, Teuns wordt derde

De Marchi soleert naar zege in Italië, Teuns wordt derde

Alessandro De Marchi (BMC) heeft vandaag de Ronde van Emilië (Ita/1.BC) op zijn palmares gebracht. De Italiaan haalde het na 207,4 km van Bologna naar San Luca voor de Colombiaan Rigobert Uran (EF Education First) en zijn ploegmaat Dylan Teuns. De vroege vlucht kwam al snel op gang: Niklas Eg (Trek-Segafredo), Alberto Bettiol (BMC), Umberto Orsini (Bardiani-CSF), Ben Swift (UAE-Emirates), Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), Scott Davies (Dimension Data), Viesturs Luksevics (Amore & Vita-Prodir) en Robert Power (Mitchelton-Scott) reden na zo'n 10 minuten koers weg uit het peloton dat zich in slaap liet wegen en de voorsprong liet oplopen naar ruim tien minuten.

Het was Team Sky dat zijn verantwoordelijkheid nam en zich op kop van het peloton nestelde. Vooraan werden de vluchters even opgeschrikt door een valpartij van Eg en Davies en na een lange achtervolging zouden ze terug vooraan aansluiten op 50 km van het eind.

Met het aansnijden van de eerste van vijf klimmetjes van San Luca bedroeg de bonus van de vluchters nog 2:30. De helling deed zijn werk, we telden nog vier koplopers, ook het peloton brak achter hen in stukken.

Op de tweede klim kregen we een hergroepering: Power, Davies en Orsini zagen Alessandro De Marchi (BMC), Matej Mohoric, Diego Rosa (Team Sky) en Alexandre Geniez (AG2R) op hun wiel komen. In die afdaling was het Mohoric die zijn kans ging, maar hij zou weer gegrepen worden door zijn medevluchters.

Op de derde klim wist De Marchi een kloofje te slaan, in de gietende regen intussen, en hij zou zijn voorsprong niet meer afgeven, mede ook door de steun van Teuns die in de achtergrond het ploegengspel perfect speelde. De Marchi volgt op de erelijst Giovanni Visconti op. Het is voor de Italiaan zijn tweede overwinning van het seizoen na ritwinst in de Vuelta.

bron: Belga