De leukste afterworks in Brussel

De leukste afterworks in Brussel

Café des Minimes

In hartje Marollen vind je dit charmante café, dat net vernieuwd is. Met zijn groot terras met zicht op de Miniemenkerk is de bar vooral in de zomer een aanrader. Naast de verfrissende drankjes, kan je ook van enkele typisch Belgische schotels smullen.

Miniemenstraat 60, 1000 Brussel

Jam Hotel

Vroeger een kunstschool, nu een hip hotel. Dicht bij het Stefaniaplein is het heerlijk vertoeven in het Jam Hotel. In de twee bars en het restaurant ben je omringd door kunst. Wat ons het meeste interesseert, is de rooftopbar, mét zwembad. Je hebt er zicht op de skyline van onze hoofdstad. En als kers op de kaart zorgen de cocktails voor een ontspannen loungegevoel.

Charleroise Steenweg 132, 1060 Sint-Gillis

Chez Richard

Aan de voet van de Grote Zavel voel je je meteen thuis bij Chez Richard, een bar met een elegant art-déco interieur. Het terras is zowel in de zomer als in de winter the place to be, dankzij de mini-chauffages. Heb je na een lange werkdag honger? Dan kan een mini-burger of de gehaktbal van het huis die stillen. Ook wat de drankjes betreft, word je verwend. De cocktails zijn perfect gemixt en vooral de Muscow Mule laat niemand onberoerd.

Miniemenstraat 2, 1000 Brussel

Brewdog

Brewdog is een echt biercafé, maar toch geen bruine kroeg. De bar bevindt zich aan Brussel-Centraal, ten midden van verschillende bedrijven. Perfect als je na enkele drankjes nog met de trein naar huis moet. Je kan plaatsnemen op het balkon of in het erg ruime interieur. Brewdog pakt uit met lekkere biertjes van lokale brouwerijen, wat de bar wel niet goedkoop maakt.

Putterie 20, 1000 Brussel

L'Étiquette

Voor een date of een elegante avond moet je bij L'Étiquette zijn. De bar ligt tegenover de feeërieke Abdij ter Kameren en baadt in een serene sfeer. Vooral op de uitgebreide wijnkaart zal je wel je ding vinden. Hét perfecte adres als je op zoek bent naar dat tikkeltje meer.

Emile De Motlaan 19, 1000 Brussel