De legendarische Nokia 3310 maakt een comeback

De legendarische Nokia 3310 maakt een comeback

Een batterij die dagenlang meeging. Een behuizing die zelfs na een valpartij van drie meter hoog geen enkel schrammetje vertoonde. Geen 4G, maar wel Snake II. Toen de Nokia 3310 in 2000 voor het eerst op de markt kwam, veroverde de oerdegelijke telefoon bij veel mensen een plek in het hart. Wereldwijd gingen er 120 miljoen exemplaren over de toonbank en ook nu is het nog steeds een gegeerd apparaat op tweedehandssites.

Spotprijs

Aan dat tweedehandstijdperk komt binnenkort een einde, want Nokia brengt de toestellen wellicht dit jaar nog opnieuw in de handel. Dat beweert blogger Evan Blass op zijn drukbezochte techblog VentureBeat. Het Finse bedrijf zou de nieuwe versie van de 3310 voorstellen op het Mobile World Congress in Barcelona. Voor amper 55 euro haal je het intussen bijna antieke toestel opnieuw in huis.

Maar wie is er, in tijden van kleurenschermen, Whatsapp-berichten en allerhande pushmeldingen, nog geïnteresseerd in deze dinosaurus? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt: nostalgici, festivalgangers en smartphoneverslaafden. Die eerste groep verlangt naar meer eenvoud en Snake II, die tweede groep naar een lange batterij, de derde groep naar minder meldingen en meer rust. Het lijkt er dus sterk op dat de nieuwe toestellen die Nokia zal voorstellen op het Mobile World Congress het onderspit zullen moeten delven voor de 3310, die zelfs na al die jaren nog steeds het vlaggenschip van het telefoonbedrijf blijft.