De juwelen maken de man

De juwelen maken de man

Daarmee vervullen de twee ontwerpsters een soort pioniersrol in ons land: er bestaan immers zeer weinig sierraden voor mannen, en al helemaal niet van Belgische makelarij.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een mannencollectie te lanceren?

«Het viel ons vooral op hoe beperkt het aanbod mannenaccessoires is. Het strakke design in onze bestaande ontwerpen spreekt veel mannen aan. Steeds vaker kregen we de vraag om juwelen op maat te ontwerpen. Op een gegeven moment vonden we dat de tijd rijp was om een volledige collectie uit te tekenen.»

De collectie is vorige week gelanceerd. Is er een publiek voor mannenjuwelen?

«De eerste reacties zijn alvast positief. We merken dus wel dat de hedendaagse man er meer en meer voor open staat en ook meer durft.»

Wat is het idee achter de collectie?

«Voor ons was het belangrijk dat de juwelen stoer genoeg zouden zijn zodat ze door zowat alle mannen gedragen kunnen worden. Onze eigen partners hadden daarbij een voorbeeldfunctie: zij moesten onze accessoires goedkeuren. Zo wisten we zeker dat we goed zaten. (lacht) Tijdens het ontwerpproces hebben we bewust gezocht naar een evenwicht tussen onze twee stijlen. Lore nam het bewerken van het zilver voor haar rekening, terwijl ik me bekommerd heb om de verfijnde lederbewerkingen. De collectie bestaat uit zegelringen, manchetknopen, ringen, kaarthouders, armbanden en riemen en is zowel in het zilver als in het goud te verkrijgen. Zowel de ringen als de manchetknopen kunnen ook gepersonaliseerd worden.»

Hoe zou je de ‘Masculin' beschrijven?

«We vonden het belangrijk om zowel de casual geklede man als de man in pak iets te kunnen bieden. Enerzijds zijn er dus de zilveren accessoires zoals de manchetknopen en ringen die een geklede outfit nog net dat tikkeltje extra geven. Anderzijds zijn er ook onze leren armbandjes die met hun stoere look perfect te combineren zijn met een sportieve outfit. De juwelen zijn zo ontworpen dat ze samen gedragen kunnen worden.»

De accessoires van Lore van Keer en Mieke Dierckx zijn te verkrijgen op de volgende adressen:

Lore Van Keer Flagshipstore, Hoogstraat 37, 1861 Wolvertem en Mieke Dierckx Accessories, Heksenbrug 32, 2260 Westerlo

Overtuigd? Zo draag je mannenjuwelen met stijl

1) Ga niet meteen in overdrive. Begin met één sieraad en bouw je collectie langzaam uit.

2) Kies voor juwelen met een betekenis of een geschiedenis. Een gekregen juweel doet het altijd goed, maar ook gebruiksvoorwerpen zoals ankers en sleutels werken perfect.

3) Probeer op zoek te gaan naar juwelen een apart design sexy en stoer.

Hotspots voor mannenjuwelen

1) Moose Limited

Deze in streetwear gespecialiseerde webshop bevat een uitgebreide collectie van zowel mannen- als vrouwenmode. Ook op het vlak van accessoires hebben ze een bijzonder uitgebreid aanbod dat gaat van armbanden tot ringen, riemen, kettingen en andere accessoires.

www.mltd.com

2) e5

Gaan juwelen je net een stapje te ver? Dan bestaan er nog tal van andere manieren om je kleren te personaliseren. Op de website van e5 kan je bijvoorbeeld je eigen hemd ontwerpen. Mooi, makkelijk en betaalbaar.

http://www.e5mode.bivolino.com/

3) Urban Outfitters

Deze winkel is de vaste uitvalsbasis voor tal van hippe vogels. Uiteraard hebben ze ook een –zij het beperkte- collectie mannenjuwelen die absoluut de moeite waard is. http://www.e5mode.bivolino.com/

www.urbanoutfitters.com