De grootste gamecollectie aller tijden kan voor 130.000 euro van jou worden

De grootste gamecollectie aller tijden kan voor 130.000 euro van jou worden

Reel.big.fish, een eBay-gebruiker, heeft een van de grootste video game collecties ooit op de veilingsite te koop aangeboden. De set telt meer dan 5700 spellen (zowat alles wat Nintendo tussen 1985 en 2000 heeft uitgegeven) en 50 gaming consoles waaronder elke kleurenvariant van de Nintendo 64.

De vraagprijs is 164.000 dollar en de verkoper wil de collectie niet opsplitsen. Tot dusver is er geen bid, maar er zijn zes mensen die al wel interesse in de collectie hebben getoond. De meeste spellen zijn gebruikt en vertonen tekenen van slijtage, maar de verkoper merkt op dat veel van zijn spellen in uitstekende conditie verkeren. Sommige zitten zelfs nog in de fabrieksverpakking. "Ik heb altijd de minst kwalitatieve titels vervangen met betere kwaliteit," zei de verkoper. "Dus je krijgt eigenlijk mijn absolute masterset."

De collectie bevat voornamelijk retro games en klassiekers maar heeft ook nieuwe systemen zoals de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en 3DS. Het bevat zelfs apparaten als Sega's Dreamcast en de Nintendo Virtual Boy.

Een lijst van elk spel vind je hier. Je kan ook hieronder naar de enorme collectie kijken. De verkoper hoopt dat hij een koper in de Verenigde Staten vindt door het gewicht van de collectie die verzonden moet worden.

https://www.youtube.com/watch?v=cagaPiIB7JA