De grootste foto ooit, 365 gigapixels, 35 uur fotograferen

Een internationaal team van fotografen, onder leiding van de Italiaanse fotograaf Filippo Blengini heeft de grootste foto ooit gepubliceerd. Om het beeld van de Mont Blanc vast te leggen werd er 35 uur lang gefotografeerd, en werden er zo in totaal 70.000 foto's gemaakt die samen het panorama vormen.

De Italiaanse fotograaf laat weten dat het 'in2white'-project geïnspireerd was door hun bewondering voor de berg zelf. "We wilden het gewoon tonen zoals wij het zien: prachtig, ongelofelijk groot, puur genot," zei hij. "We waren dapper, gestoord en ambitieus genoeg om een gigantisch panoramisch beeld te maken, om elk detail van de berg vast te leggen."

Lees ook

Het vijfkoppige team spendeerde twee weken in de bergen, op een hoogte van 3500 meter, bij temperaturen van -10°C. Met een camera op een speciaal statief dat automatisch draaide maakten ze 70.000 foto's van de hele omgeving, over een periode van 35 uur. Het team is nog van plan om terug te keren naar het gebied rond de Mont Blanc, om nog vanuit twee andere standpunten foto's te maken.

De verwerking van de 46 terabytes aan data duurde het langst. Het team had maar liefst twee maanden nodig om alle foto's in elkaar te laten over gaan.