De games die je op de E3 2018 niet mocht missen

De games die je op de E3 2018 niet mocht missen

Anthem

(PS4, XOne, PC – 22/02/2019)

Liefhebbers van multiplayer actierollenspellen, hier is jullie nieuwe lievelingsspeeltje! De buitenkant doet erg denken aan Destiny, maar ontwikkelaar Bioware brengt al zijn ervaring in om Anthem van een bijzonder gedetailleerd script te voorzien, boordevol actie in een sciencefictionwereld die even origineel als meeslepend is.

Forza Horizon 4

(XOne, PC – 02/10/2018)

Forza Horizon is een toonaangevende game in zijn genre en deze vierde aflevering laat ons het Engelse platteland ontdekken. Niet echt de meest exotische bestemming, maar de game is mooier dan ooit afgewerkt, met de vier wisselende jaargetijden, en de droomauto's die je erin kan besturen overtuigen je binnen de kortste keren om links te leren rijden.

Resident Evil 2 Remake

(PS4, XOne, PC – 25/01/2019)

Resident Evil is een van de weinige ware ‘oervaders' van het videospel. En aangezien de laatste iteraties de fans van het eerste uur niet echt konden overtuigen, biedt Capcom een nieuwe reis aan in de duistere wereld van Resident Evil 2, een van de grote klassiekers in het genre. Let wel, het ging er niet om de oorspronkelijke game een nieuw likje verf te geven en voor grof geld te verkopen... Nee, het spel is helemaal opnieuw ontworpen volgens de huidige criteria en het resultaat is nu al aantrekkelijk.

Shadow of the Tomb Raider (PS4, XOne, PC – 14/09/2018)

Sinds de reboot van een paar jaar geleden is Lara Croft weer unaniem door de gamegemeenschap omarmd. De avonturierster is nu menselijker, realistischer, maar nog steeds even mooi. Ze komt weldra terug in een nieuw avontuur waarin actie en ontdekkingen nog steeds de kern van de game uitmaken, maar de sfeer is grimmiger dan in de vorige afleveringen.

Kingdom Hearts 3

(PS4, XOne – 29/01/2019)

Na een bijzonder lange en chaotische ontwikkelingsfase, komt het vervolg van deze klassieker van Square Enix terug met een heleboel Disney-licenties (The Snow Queen, Pirates of the Caribbean...). Het avontuur is best ingewikkeld, maar onverminderd spannend om te ontdekken vanaf begin 2019.

Fallout 76

(PS4, XOne, PC – 14/11/2018)

Na het onverhoopte succes van Fallout 4 en de mobiele overrompeling door Fallout Shelter zien we de postnucleaire apocalyps nog een keer terugkomen met Fallout 76, de nieuwe, uitsluitend multiplayerversie van het computerspel. Een grote gok van ontwikkelaar Bethesda, die meer ervaring heeft met grootse en mooie solo-avonturen.

Assassin's Creed Odyssey

(PS4, Xone, PC – 05/10/2018)

Na het succes van Origins, vorig jaar, en de volledige herziening van het Assassin's Creed-concept, voert Ubisoft ons deze keer mee naar de Griekse oudheid. We spelen een huurling die het evenwicht in de oorlog tussen Sparta en Athene kan doen kantelen. Maar het eeuwige conflict tussen Assassijnen en Tempeliers is nooit ver weg. Het is ook de eerste game van de licentie die je van begin tot eind naar keuze als man of als vrouw kunt spelen.

The Last of Us Part II

(PS4 – Releasedatum nog niet bekend)

Ontwikkelaar Naughty Dog stemde enkele jaren geleden iedereen tevreden met de release van The Last of Us. De presentatie van deze sequel maakte tijdens de E3 veel de indruk. Met zijn diepzinnige personages, indrukwekkende visuele effecten, uitgekiende gameplay en ongegeneerde gewelduitbarstingen in een apocalyptische wereld zou dit wel eens een van de markantste releases van de video game kunnen zijn.

Jump Force

(PS4, Xone, PC - In de loop van 2019)

Naruto, One Piece, Dragon Ball en vele andere licenties uit de wereld van het legendarische Japanse tijdschrift Jump in een enkele videogame combineren, dat is als een droom die uitkomt. Bandai Namco heeft het geflikt met deze nieuwe combat game waarin alle de helden van de überpopulaire licenties helemaal uit hun bol kunnen gaan.

Super Smash Bros. Ultimate

(Switch – 07/12/2018)

Gezien het ongelooflijke succes van de Switch kon Nintendo niet langer wachten met een nieuwe release van zijn onbetwistbare hit Super Smash Bros. In tegenstelling tot de zeer innovatieve Switch-versies die de Japanners boden van Zelda en Mario, blijft de huidige versie van Super Smash Bros. nogal klassiek. Dat doet niets af aan het spelplezier, maar overweeg toch de aanschaf van een Switch-versie, als je die niet al in huis hebt.

Te gekke games waarop we nog lang zullen moeten wachten

Cyberpunk 2077

Als je genoten hebt van de The Witcher-serie, dan zul je smullen van wat de Poolse ontwikkelaar CD Projekt in petto heeft met Cyberpunk 2077. Deze futuristische game is een ware ode aan moeder moderniteit, vader technologie en hun kinderen: je blijft aan het scherm gekluisterd, zo uitgekiend en meeslepend is hij. Het is waarschijnlijk de game die ons het meest zal bijblijven van deze E3, al wordt het wellicht erg lang wachten tot we ermee kunnen spelen.

Beyond Good and Evil 2

Dit is een droomproject voor veel gamers die oud genoeg zijn om de eerste aflevering gekend te hebben: de sequel van de klassieker van Ubisoft wil niks minder dan ons de rol te laten spelen van een ruimtepiraat in een nagenoeg oneindig universum. De mogelijkheden zijn enorm en de ambitie van de ontwikkelaars lijkt grenzeloos. Dit is dus een game om in de gaten te houden, ook al lijkt de release ervan nog erg ver weg.

Alle info over de op de E3 voorgestelde en geteste games vind je terug op www.coupleofpixels.be.