Is de First Kiss video een hoax?

Is de First Kiss video een hoax?

Gisteren brachten we u de First Kiss video, een filmpje waarin 20 vreemden met elkaar kussen. Het filmpje van Tatia Pilieva werd gretig gedeeld op de sociale media en behaalde in twee dagen bijna 20 miljoen views op Youtube. Maar is het filmpje wel zo authentiek?

Het filmpje werd gemaakt in opdracht van WREN, een kledingmerk voor vrouwen uit Los Angeles. Het blijkt een reclamefilmpje te zijn voor hun herfstcollectie.

— WREN (@WRENSTUDIO) 11 maart 2014

 

De mensen die er in meespelen zijn ook niet echt recht van de straat geplukt.   Het zijn allemaal mensen die het gewoon zijn om liefde of intimiteit te portretteren voor een publiek. Zo doen acteurs Karim Saleh, Matthew Carey, Jill Larson, Marianna Palka, Luke Cook, Elisabetta Tedla en Corby Griesenbeck mee in het filmpje. Zij kussen ook niet met de eerste de beste vreemdeling. Achter de kussende mensen zitten modellen Langley Fox, Ingrid Schram en Natalia Bonifacci en muzikanten Z Berg van The Like, Damian Kulash van OK Go, Justin Kennedy van Army Navy, zangeres Nicole Simone en zangeres Soko, die ook de soundtrack schreef.

Het filmpje was authentieker geweest als Pilieva normale mensen voor de camera had gehaald. Het zou ook interessanter zijn om twijfelingen en stuntelige kussen te zien, dan modellen en acteurs die elkaar de perfecte kus geven. Al zou dat filmpje waarschijnlijk niet zo vaak gedeeld worden...