De fiets heerst op Autoloze Zondag

De fiets heerst op Autoloze Zondag

Het hele Brussels Gewest is zondag afgesloten voor in- en uitgaand verkeer van 9u30 tot 19u. Jezelf verplaatsen kan te voet of met de fiets, al is ook het hele net van de MIVB en De Lijn binnen Brussel gratis beschikbaar. Hieronder een overzicht van waar je zoal heen kan.

Stelplaats Jacques Brel

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zet de deuren open van de stelplaats Jacques Brel in Molenbeek. Die telt 15 sporen en kan zo 100 metrostellen en 172 bussen herbergen. De onderhoudshal, de hefstand, het bandenatelier en een metrostuurpost vallen te bezichtigen.

#WeAreMobility Tour

De Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie (FEBIAC) promoot stedelijke mobiliteitsoplossingen met de #WeAreMobility Tour. Die strijkt zondag neer op het parkeerterrein vlakbij de Louisarotonde.

Zot Day

In het stadscentrum valt heel wat te beleven in en rond de voetgangerszone. De ‘Zot Day' zet extreme sporten in de schijnwerpers, met onder meer demonstraties in het BMX'en en skaten tussen de Beurs en De Brouckère.

Belgium Cycle Chic

De Fietsersbond gaat on tour met ‘Belgium Cycle Chic', waarbij ze fietsers op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel in de spotlights zetten. Via sociale media wil de organisatie een positieve fietscultuur verspreiden, die aantoont dat fietsen en een stijlvolle look hand in hand kunnen gaan. Modieuze fietsers kunnen zich deze zondag tussen 14u en 16u laten spotten aan de fietsparking van de beurs Bike Brussels in Tour & Taxis.

Slow Party

Onder het motto ‘Traag is ook plezant', nodigt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) iedereen uit ten dans. De zogeheten ‘Slow Party' gaat door in het Warandepark. Ook op het kruispunt van de Naamsepoort, waar normaal de auto heerst, geven verschillende dj's het beste van zichzelf tijdens de ‘secret party'.

BXL Bakfietsparade

Voor wie het iets ruimer mag dan een gewone tweewieler, vindt in Elsene de allereerste ‘BXL Bakfietsparade' plaats. Deze start om 15u30 op het Londenplein, waar de hele namiddag de tweewieler wordt gevierd op het gratis fietsfeest Festi Velo. De aankomst is een uur later voorzien aan het Justitiepaleis.

Twee eeuwen fiets

Het Poelaertplein staat in het teken van de 200ste verjaardag van de fiets. Er verrijst een heel dorp, inclusief een expo over de geschiedenis van het vervoermiddel en een tweedehandsmarkt. 's Namiddags staat een fietstocht van 10 kilometer doorheen het Gewest gepland.

Lindemans Lambic Tour

Ook bij Lindemans staat de tweewieler centraal. Met de Lambic Tour lanceert de brouwerij een fietstocht.

Meest gelezen
 1. Belgaimage-37841010

  RIP. Rondzwervende walrus Freya afgemaakt omdat mensen haar bleven belagen: «Dit is wat er mis is met de mensheid» (video)

 2. antoine-giret-7_TSzqJms4w-unsplash

  Vuilnisbelten bij grote uitstoters van broeikasgas methaan

 3. Belgaimage-38798236

  Grootste Antwerp Pride Parade ooit: 120.000 bezoekers (foto’s)

 4. Belgaimage-21467638

  Nu ook officieel hittegolf

 5. Belgaimage-4321359

  Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digitaal in kaart gebracht