De festivaltips voor dit weekend

De festivaltips voor dit weekend

Er valt weer heel wat te beleven in festivalland. Een overzicht.

Dranouter

Dranouter is al lang niet meer het kleine folkfestival waar vooral fans van banjo's naartoe trekken. Op de affiche staan internationale en Belgische namen zoals The Magic Numbers, Asaf Avidan, Bart Peeters, Triggerfinger, Intergalactic Lovers, Buurman, Jan De Wilde, Flogging Molly en Calexico.

Vorig jaar won het festival de Groene Vent, een award die een evenement beloont voor zijn ecologische inspanningen. Denk maar aan de eco-camping, het gebruik van herbruikbare materialen en de samenwerking met Natuurpunt. Dit jaar wil Dranouter een grote stap zetten in het reduceren van de ecologische voetafdruk.

Onze aanrader: William Fitzsimmons

De muziek van de Amerikaanse singer-songwriter William Fitzsimmons (foto) zweeft ergens tussen indiefolk en -pop. Inhoudelijk put de man, gezegend met volle baard en ijle stem, inspiratie uit zijn ervaringen als therapeut. Gelukkig beschikt hij over een stevige portie zelfrelativering, waardoor het nooit te zwaarmoedig wordt en hij ook de lachspieren van zijn publiek bespeelt.

William Fitzsimmons speelt vanavond om 21 uur op de Clubstage.

https://www.youtube.com/watch?v=eYOCJn5xvTE

Antilliaanse Feesten

Voor wie het wat exotischer mag, kan dit weekend terecht in de Kempische stad Hoogstraten. De Antilliaanse Feesten, dat bekendstaat als het grootste Caraïbische festival ter wereld, is al aan de 33ste editie toe en trekt festivalgangers van heinde en ver om met de heupen te schudden en salsa-skills te pronken. De nachten zijn zwoel, de cocktails vloeien rijkelijk en er wordt tot in de vroege uurtjes gedanst op muziek van onder meer Mr. Vegas, El Micha, Tizzy & El A Kru, La Dame Blanche, Merengue All Stars en Satisfaction.

Onze aanrader: Popcaan

Popcaan is de hippe, jonge prins van de dancehall. Vijf jaar geleden brak de Jamaicaan door dankzij zijn samenwerking met Vybz Kartel. Hij stuurde zijn debuutalbum, ‘Where We Come From' in 2014 de wereld in en een jaar later klopte de Britse producer Jamie XX bij hem aan voor een samenwerking. Het resultaat is het catchy nummer ‘I Know There's Gonne Be (Good Times)', wat misschien zijn definitieve doorbraak kan betekenen.

Popcaan staat vannacht om 3u15 op het hoofdpodium.

https://www.youtube.com/watch?v=TWLT4OZjIyI

WeCanDance

Fashionista's zullen dit weekend massaal terug te vinden zijn op WeCanDance in Zeebrugge, dat voor het derde jaar op rij plaatsvindt. Op het strand zijn er vier podia met elk hun eigen muziekstijl: house, techno, urban en deep house. Van TLP Troubleman over A.N.D.Y. tot Faisal en Cashmere. De organisatie geeft toe dat niet iedereen de namen op de affiche zal kennen, maar festivalgangers komen vooral om de sfeer op te snuiven.

Nog belangrijker dan de muziek is de fashion. Het festival verzamelde dan ook een indrukwekkend lijstje modepartners: A.F. Vandevorst, Essentiel, Filles à Papa, Maison Louise Collection... Net als vorige edities is er ook weer een dresscode: tropical summer. Op de webshop van het festival kan je stukken (foto) van de ontwerpers kopen. Ideaal voor wie nog geen outfit klaar heeft liggen.

Onze aanrader: The Brunch

Sergio Herman ruilt zijn restaurant The Jane voor een weekend in voor WeCanDance. Hij laat de festivalgangers proeven van zijn befaamde brunch met op de achtergrond goedkeurende beats.

The Brunch wordt zaterdag en zondag geserveerd tussen 12 en 17 uur.