De Federal Truck rijdt naar studenten toe

De Federal Truck rijdt naar studenten toe

4 op de 5 werknemers willen graag bij de overheid werken

Om de twee jaar voert Selor een groot imago-onderzoek over het profiel van de federale overheid als werkgever. De cijfers uit de studie van 2016, waarbij de steekproef bestond uit alle lagen en leeftijden van de beroepsbevolking, zien er alvast goed uit. Zo vindt 77% van de ondervraagden de overheid een aantrekkelijke werkgever. De belangrijkste redenen die daarbij naar voren komen zijn de werkzekerheid, het evenwicht tussen werk en privé en de goede samenwerking met collega's.

Selor: 150 werkgevers onder één dak

Eigenlijk bestaat de federale overheid niet. Het is een verzamelnaam voor meer dan 150 overheidsdiensten en -instellingen. Sommigen met amper enkele mensen, andere dan weer met tienduizenden werknemers. Met 23.000 medewerkers is de FOD Financiën bijvoorbeeld de grootste overheidsdienst. Maar één constante is er wel: Selor zorgt voor de selecties.

één website om te solliciteren: selor.be

Selor gebruikt een wetenschappelijke onderbouwde selectiemethode. Gelijke kansen voor iedereen is daarbij de rode draad. Zo is de procedure dezelfde voor alle kandidaten en solliciteert iedereen online via selor.be. De website van Selor is uitgegroeid tot een echt jobkanaal, want ongeveer één op de vier werkzoekenden zoekt een job via selor.be.

Op tournee met een truck

Wat wel nog beter kan, is de naamsbekendheid, zeker bij wie pas afstudeert. “Gemiddeld kent één op de twee studenten Selor”, zegt communicatiemanager Aurélie Damster. “Dat cijfer moet omhoog. Zeker omdat Selor vaak jobs heeft waarvoor geen ervaring vereist is. In oktober gaan we daarom op tournee langs hogescholen en universiteiten. Met een speciaal uitgeruste truck vol met informatie en promomateriaal gaan we postvatten op drukke campussen in het hele land om Selor dichter bij de studenten te brengen.”

Zin om kennis te maken met Selor?

Kijk snel op selor.be wanneer

onze truck in jouw buurt is.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Selor