De (eerste) regisseur van 'The Lord Of The Rings'-serie op Amazon Prime is bekend

De (eerste) regisseur van 'The Lord Of The Rings'-serie op Amazon Prime is bekend

Bayona zal de eerste twee afleveringen van de reeks regisseren en gaat ook als uitvoerend producent aan de slag. Naast zijn regiewerk voor 'Jurassic World' stond de Spaanse cineast ook aan het roer van films als 'A Monster Calls', 'The Impossible' en 'The Orphanage'. Voor televisie regisseerde hij de eerste twee afleveringen van de Showtime-reeks 'Penny Dreadful'.

J.R.R. Tolkien created one of the most extraordinary and inspiring stories of all time. I can't wait to take audiences around the world to Middle-earth and have them discover the wonders of the Second Age, with a never before seen story.https://t.co/imSFOSh5MJ

— JA Bayona (@FilmBayona) 3 juillet 2019

Met mondjesmaat raken meer details bekend over het tv-project van Amazon, dat naar verluidt kolossale proporties aanneemt: in totaal wordt er 1 miljard dollar in de televisiereeks van vijf seizoenen gepompt. Ter vergelijking: de originele filmtrilogie kostte "slechts" 281 miljoen dollar. JD Payne en Patrick McKay werden aangesteld als scenaristen.

Concurrentie met Netflix

Amazon wil blijkbaar de grote middelen bovenhalen om van de tv-serie, gebaseerd op de fantasyboeken van de Engelse auteur en hoogleraar J.R.R. Tolkien, een nieuw succes te maken. Met het monsterbudget wil het e-commercebedrijf de concurrentie aangaan met andere streamingplatformen, zoals Netflix.

Wanneer de serie op Amazon Prime zal verschijnen en welke andere regisseurs aan het project zullen meewerken is nog niet bekend.