De eerste cannabiskerk is een feit

De eerste cannabiskerk is een feit

Een Christelijke kerk is in de Amerikaanse stad Denver omgebouwd tot een plaats om de cannabisplant te aanbidden. De aanhangers van het geloof, zogenaamde Elevationists zien de plant als hun voornaamste sacrament.  

De ‘internationale cannabiskerk' gaat op 20 april, de officieuze feestdag van wietgebruikers, open voor het publiek. Het gebouw heeft een kleurrijke make-over gekregen, maar behoudt alle gebruikelijke kerkmeubels.

Facebook / Elevationists

Kunstenaar Kenny Scharf heeft zowel de glasramen als het plafond en de muren voorzien van een kleurrijk likje verf.

A post shared by Kenny Scharf (@kennyscharf) on

De nieuwe eigenaar van het 113 jaar oude bouwwerk, Steve Berke, omschrijft de geloofsovertuiging Elevationism als volgt: “Onze overtuiging vervangt niet je bestaande geloof. Je kan bijvoorbeeld zowel christen en Elevationist zijn, zolang je maar de wil hebt om je leven te verheffen tot de voor jou best mogelijke versie, met behulp van de heilige plant”.

Wiet consumeren op publieke plaatsen is in Denver niet toegelaten, en daar is geen religieuze uitzondering op. Toch zijn de leden van de kerk van plan net dat te doen, door wiet te gebruiken in hun godsdienstige rituelen. Hoe lang de stad de aanhangers van het geloof hun gang zal laten gaan, is dus nog maar de vraag.