De duizenden domeinnamen van Donald Trump

De duizenden domeinnamen van Donald Trump

Als presidentskandidaat in de Verenigde Staten moet je jezelf indekken tegen heel wat kritiek. Niemand gaat daar zover in als de excentrieke miljardair Donald Trump, die nu volop campagne voert om op het stembriefje te verschijnen voor de Republikeinen. Om afwijzende websites te voorkomen, registreerde zijn bedrijf al meer dan drieduizend webadressen.

Business Insider ontdekte via Whoisology, een database voor domeinnamen, dat the Trump Organisation maar liefst 3.153 verschillende webadressen beheert. Een substantieel deel wil Trump in een slecht licht stellen, zoals DonaldTrumpSucks.com, VoteAgainstTrump.com en NoMoreTrump.com, maar de bedoeling DownloadTheDonald.com, TrumpOnTheRocks.com en TrumpBath.com is iets minder duidelijk.

Eric Trump, de zoon van Donald en vicepresident van the Trump Organisation, zegt dat dit business as usual is. Volgens hem verwerft het bedrijf jaarlijks een duizendtal domeinnamen en is de lijst die nu bekend gemaakt is slechts een fractie van de tienduizenden adressen die ze bezitten.

Wanneer iemand een domeinnaam registreert die in strijd is met het handelsmerk van The Trump Organisation, kan het bedrijf dit aanklagen via de 'Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy'-procedure. Die procedure kan echter heel wat tijd in beslag nemen. "Voor het bedrijf als het onze is het ongelofelijk belangrijk om intellectuele eigendommen te bezitten en jezelf te beschermen. Een proactieve strategie is een slimme manier om dit aan te pakken", aldus Trump.

De volledige lijst met internetadressen in het bezit van de omstreden presidentskandidaat kan je hier vinden.