De designertas die je iPhone oplaadt

De designertas die je iPhone oplaadt

Sinds de meesten tegenwoordig ook al via hun smartphone aan online shoppen doen, is het voor handelaars en winkeleigenaars voordelig om gadgets te ontwikkelen die de telefoon van hun klanten volledig opgeladen houdt.

Zo sloegen de Amerikaanse ontwerpster Kate Spade en haar medewerkers de handen in mekaar om de gebruiker van de iPhone te dienen. Ze creëerden een designertas die voorzien is van wat technologie die de batterij van de iPhone kan opladen. Ze kreeg de naam 'Everpurse'.

Mevrouw Spade zegt dat iedereen zich wel kan relateren aan het probleem van een lege batterij op een drukke dag en het verloren gevoel dat daarbij gepaard gaat. Dat moderne probleem helpt zij uit de wereld.

In een klein compartimentje ter grootte van een iPhone zit een contact verscholen waar je je iPhone op kunt aansluiten. Het stukje kan ook uit de tas gehaald worden om de batterij thuis op te laden.

De collectie waar ze tien maanden aan gewerkt heeft, zal vanaf september beschikbaar zijn in de Kate Spade New York winkels, Kate Spade online, Nordstrom en de website Everpurse.com. Zowel handtassen, als rugzakken, als kleine portfeuilles  zijn onderdeel van de lijn.