De Bruyne schenkt Duivels krappe winst

De Bruyne schenkt Duivels krappe winst

De vriendschappelijke interland tegen de Zwitsers was de afsluiter van een week stage in Lausanne, waar de nationale ploeg een versnelling hoger schakelde in de voorbereiding op Euro 2016. Het werd een stevige test, die de Rode Duivels al bij al zonder kleerscheuren doorkwamen. Zoals wel vaker was het wedstrijdbegin van de Belgen ondermaats, wat deels te wijten was aan de manier waarop Jan Vertonghen op de linksachter aan zijn lot werd overgelaten door nieuwbakken kapitein Eden Hazard. Aan de overzijde bleef Axel Witsel beter overeind als gelegenheidsrechtsachter, al voelde hij zich na de rust duidelijk beter in zijn sas op zijn vertrouwde nummer zes.

Aanvallend was het vooral Dries Mertens die voor de rust voor dreiging zorgde met een paar schoten en een perfecte voorzet voor Romelu Lukaku. De spits van Everton bedankte voor zijn nieuwe status van nummer één door de openingsgoal van Blerim Dzemaili uit te wissen. Een knap staaltje killerinstinct - dat soort ballen vliegen om de haverklap de tribune in - waarmee Lukaku ongetwijfeld punten gescoord heeft bij de bondscoach.

Mede door de vele wissels was de tweede helft lange tijd een slaapverwekkende vertoning. Pas na de uitsluiting van Haris Seferovic drukten de Duivels het gaspedaal verder in. Met een typische zwabberbal scoorde Kevin De Bruyne de winning goal, waarna invaller Divock Origi nog tot tweemaal toe dicht bij de 1-3 was.

Na afloop toonde Marc Wilmots zich tevreden over de prestatie van zijn team. «We wisten op voorhand dat het de eerste twintig minuten moeilijk zouden worden, maar na de tegentreffer zijn we rustig gebleven en enkele minuten later stond het al gelijk. Dat wijst op maturiteit in mijn groep», aldus de bondscoach. De volgende oefenwedstrijd van de Belgen wordt woensdag in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Tegenstander van dienst is Finland.