De Boeck lost Anastasiou af bij Kortrijk

De Boeck lost Anastasiou af bij Kortrijk

De Griek zat al veel langer op de wip, maar de nederlaag van afgelopen weekend in de degradatietopper tegen KV Mechelen deed hem definitief de das om. Na een geslaagde start sprokkelden de Kerels de voorbije elk speeldagen amper vijf puntjes bij elkaar.

In het klassement zijn ze daardoor weggezakt naar de voorlaatste plaats. Enkel Eupen doet voorlopig slechter, al bedraagt het verschil tussen de rode lantaarn uit de Oostkantons en Kortrijk amper één punt.

Achtste trainerswissel

De West-Vlamingen kozen er daarom voor om het voorbeeld te volgen van zeven andere eersteklassers dit seizoen: een trainerswissel doorvoeren. Daarmee is de helft van de clubs uit de Jupiler Pro League al van coach veranderd, en dat terwijl de reguliere competitie nog niet eens halfweg is. Zo moest Jordi Condom eerder deze week bij Eupen al plaats ruimen voor Claude Makélélé.

Staelens assistent

Glen De Boeck zal er niet om malen. De ex-Rode Duivel mag voor het eerst sinds hij in december 2017 ontslagen werd bij Moeskroen opnieuw aan de slag als trainer. Hij krijgt een contract tot het einde van het seizoen, met als duidelijke doelstelling om het behoud veilig te stellen.

Zijn eerste opdracht in het Guldensporenstadion wordt over anderhalve week de thuiswedstrijd tegen seizoensrevelatie STVV. De Boeck wordt in Kortrijk overigens herenigd met zijn voormalige ploegmaat Lorenzo Staelens, die als zijn assistent zal fungeren