De beste steden voor een verfrissende duik

De beste steden voor een verfrissende duik

Denen zakken bij warm weer af naar het Amager Beach Park, een twee kilometer lang kunstmatig eiland met stranden en sportfaciliteiten vlakbij Kopenhagen. In het stadscentrum zelf kan je in afgesloten zwemplekken in de haven zwemmen. Zürich (omslagfoto) heeft heel wat zwemtroeven. De stad ligt aan het Meer van Zürich en heeft maar liefst achttien plekken voor buitenzwemmen. Het populairst is Tiefenbrunnen, aan de oevers van het meer, waar je een massage kan krijgen na het zwemmen.

Hongkong ligt op een schiereiland en beschikt over talrijke stranden die zeer welkom zijn in de vaak verzengende hitte. Wie liever in de stad blijft, duikt in een van de sprookjesachtige ‘rooftop pools', zoals het dakzwembad van het W-hotel. In New York is alles big, bigger, biggest. Dat geldt ook voor de zwemgelegenheden, met meer dan vijftig buitenzwembaden. In Londen kan je kiezen uit een van de vele zwemvijvers, waaronder die in Hyde Park of in Hampstead Heath. Parel aan de Britse zwemkroon is het 91 meter lange ‘Tooting Bec Lido'-zwembad.

De Parijzenaars vinden verpozing op ‘Paris plages' (foto boven), de zandstranden die tijdens de zomer te vinden zijn aan de Seine. Zwemmen in de rivier is niet toegelaten, maar voor de gelegenheid wordt er een tijdelijk zwembad aangelegd. Andere steden waar je heerlijk kan zwemmen zijn Rio, Lissabon, Sydney en minder voor de hand liggende locaties als Stockholm, Vancouver en Berlijn, die laatste mét badboot. Dat weet de Amerikaanse nieuwszender CNN te vertellen in hun overzicht van de beste ‘zwemsteden'.

Omslagfoto: Megan & Trevor Wilson

Foto: Wikimedia / Ken Eckert