De beste manieren om je smartphone op te laden

De beste manieren om je smartphone op te laden

Opladen via USB

Een van de populairste methoden om een smartphone op te laden is via USB. Hierbij sluit je een USB-kabel aan op je telefoon en vervolgens sluit je de kabel aan op een computer of een USB-muurlader. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijk is om zowel USB-kabels als een geschikte adapter te vinden aangezien de meeste mensen thuis wel zoiets hebben liggen.

Draadloos opladen

Een andere populaire methode voor het opladen van een smartphone is draadloos opladen. Hierbij leg je jouw telefoon op een draadloos oplaadpad (vaak apart verkrijgbaar). Draadloos opladen wordt steeds populairder omdat het wordt gezien als handiger dan de traditionele methoden. Bovendien zijn veel nieuwere telefoons nu uitgerust met draadloze oplaadmogelijkheden. Wel een kleine sidenote, kijk eerst of jouw telefoonhoesje ook wel draadloos laden ondersteund, zo zijn er voor iPhone gebruikers speciale MagSafe hoesjes op de markt. Het kan namelijk zo zijn dat, dat niet het geval is en je jouw hoesje van je telefoon moet halen voordat draadloos opladen werkt.

Een goede powerbank

Natuurlijk beschik je niet altijd over een stopcontact. Het is dan wel zo handig om eens een powerbank te overwegen. De meeste powerbanks zijn klein en handzaam waardoor ze geschikt zijn om ze overal mee naartoe te nemen en jouw telefoon, tablet of zelfs laptop van stroom te voorzien. Mocht je grote devices willen opladen, zorg er dan wel voor dat je minimaal voor een powerbank gaat van minimaal 10.000 mAh. Bijkomend voordeel is sommige powerbanks zelfs ook draadloos laden ondersteunen.

Welke methode je ook kiest, het is belangrijk om in gedachten te houden dat het overladen van je telefoon de batterij kan beschadigen. Dus, als je een traditionele oplader zoals een USB-kabel gebruikt, zorg er dan voor dat je je telefoon loskoppelt zodra hij net onder de 100% is. En als je een draadloze oplader gebruikt, zorg er dan voor dat je jouw telefoon van de pad verwijdert zodra deze volledig is opgeladen. Met deze eenvoudige tips kun je je telefoon opgeladen en klaar voor gebruik houden, waar je ook bent!