De 5 leukste BBQ-trends op de rooster gelegd

Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es).
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

1. Roosteren op hout

In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. Behalve dat het authentiek is, is het ook gezond(er). Het vlees ligt niet bovenop het vuur en kan dus niet zo snel verbranden.

2. Groenten

De tijd dat we allemaal bergen vlees probeerden te grillen, ligt al een tijdje voor ons. Groenten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en krijgen nu, terecht, een plaatsje op de rooster. Enkele heerlijke gegrilde paprika's of asperges met een pastasalade zorgen voor een culinair hoogtepunt.

3. Zoutsteen

Zout is niet zo gezond voor het lichaam, maar en toe zondigen moet kunnen. Weet je niet wat de juiste dosering zout op je vlees is? Probeer dan eens een zoutsteen. De intense smaakbeleving geeft je vlees, vis en groenten een extra meerwaarde zonder te overdrijven.

4. Bier

Geen land dat zo gespecialiseerd is in bier als België. Ook kiezen meer en meer brouwerijen ervoor om speciaal voor deze gelegenheid een BBQ-bier te maken. Met het juiste brouwsel, versterk je de smaken in je maaltijd. Een IPA-biertje is uitermate geschikt bij kruidige gerechten en visgerechten gaan dan weer goed samen met een blond brouwsel.

5. Vers van de boer 

De trend was al een tijdje bezig, maar door alle vleesschandalen zal dit alleen nog maar meer groeien. Echte BBQ-liefhebbers kiezen voor een kwalitatief stuk vlees en zijn sneller geneigd om te kopen bij een plaatselijke boerderij. Dit geldt trouwens ook voor groenten en fruit.