De 5 indrukwekkendste Super Bowl halftime shows

De 5 indrukwekkendste Super Bowl halftime shows

Op 7 febrauri zal bijna heel de VS aan zijn televisiescherm gekluisterd zitten voor de vijftigste editie van de Super Bowl. Het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar staat ook bekend om zijn impressionante shows tijdens de rust van de wedstrijd. Dit jaar mag de Engelse band Coldplay het optreden verzorgen en het staat al vast dat Beyoncé en Bruno Mars tijdens het optreden zullen passeren. Maar, Chris Martin en zijn kompanen staan onder grote druk om er een spetterende show van te maken, want de voorbije Super Bowls leverden al enkele legendarische optredens op.

  1. Prince in 2007

Prince - Superbowl 2007 door tuxboard

Ingetogenheid staat niet in woordenboek van Prince. Zijne Paarsheid trok in 2007 het volgepakte stadion aan flarden met zijn gitaarsolo's en hoog uitslaande falsettokreten. Prince startte zijn 12-minuten durende show met een stomende medley van eigen klassiekers, om daarna andere iconische nummers, zoals 'Proud mary' en 'All Along The Watchtower', naar zijn hand te zetten. Het hoogtepunt, letterlijk zelfs, kwam op het einde, wanneer tienduizenden uitgelaten American Football-fans hun best doen om die hoge noot in Purple Rain te halen.

2. U2 in 2002

In de VS kunnen ze wat meligheid wel smaken. Enkele maanden na de aanslagen van 11 september betreden de Ierse rockers van U2 het footballveld. Ze openden met de knaller 'Beautiful Day', maar het is hun eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag dat het meeste indruk maakte. Tijdens 'Where The Streets Have No Name' rolden de namen van alle overledenen achter de band voorbij. Aan het einde van het nummer opende Bono zijn jasje en toonde hij het publiek de stars and stripes op de binnenbekleding. Traantjes vloeiden, vlaggen wapperden. De Ieren wisten hoe ze de Amerikanen moesten bespelen.

3. Madonna in 2012

Met een titel als 'Queen of Pop' kan je niet anders dan alle registers open trekken. Madonna entertainde de Amerikaanse huiskamers in 2012 juist voor de release van haar album 'MDMA'. M maakte van haar optreden een hoogmis van de kitsch, inclusief een intrede op een gouden troon, talloze verwijzingen naar Griekse en Romeinen goden en een enorm koor als afsluiter. Toch deed, binnen heel die bombastische show, één kleine beweging het meeste stof opwaaien: de stiekeme, niet zo stiekeme, opgestoken middenvinger van rapster M.I.A.

4. Bruce Springsteen & The E Street Band in 2009

Ze hebben het verschillende keren moeten vragen, maar in 2009 was de Boss uiteindelijk toch bereid om de halftime show in Tampa te verzorgen. Geduld is duidelijk een schone deugd, want het optreden van Springsteen vulde de verwachtingen meer dan in. Samen met zijn E Street Band scheurde hij in zijn gekende, euforische stijl door een setlist van vier crowdpleasures. Voor de amoureuze fans van The Boss kende het optreden een climax toen hij met zijn kruis, toevallig of niet, tegen een camera aanbotste.

5. Beyoncé in 2013

De populariteit van Beyoncé zweeft de voorbije jaren al een heel eind boven die van andere popsterren bovenuit, maar tijdens de Super Bowl van 2013 heeft Queen B er nog een schepje boven op gedaan. Stomende medleys, een reünie met haar vriendinnen van Destiny's Child en ijzersterke choreografieën. De nieuwe heerseres van de pop was die avond on fire. Om dat nog eens extra in de bloemetjes te zetten, begon de show met een metershoog silhoutte van Beyoncé, dat in brand werd gestoken en waarna de rook de echte Ms. Knowles onthulde.

Beeld Youtube