De 15 vreemdste hobby's wereldwijd

De 15 vreemdste hobby's wereldwijd

Trein surfen, auto's tattoeëren en vorkbuigen, je kan het niet gek genoeg bedenken. De mensheid is blijkbaar niet alleen bezig met voetballen en boeken lezen, maar houdt er enkele vreemde hobby's op na. Wat volgt, is een lijst van de raarste hobbies over de hele wereld.

1. Met speelgoed de wereld rond reizen

Deze hobby komt overal ter wereld voor. Het doel is om een speelgoedje (zeer populair zijn de pluchen teddyberen) overal mee naartoe te nemen. Als bewijs dat jij en je teddy op een bepaalde plaats aanwezig waren, maak je een foto en post je die op sociale media.

2. Extreem strijken

Normaal strijk je binnenshuis, maar wanneer je een extreme strijker bent, ga je een stapje verder. Er wordt gestreken op bijna onmogelijke plaatsen. In 1997 vond in Leicester de eerste wedstrijd extreem strijken plaats. Er werden kleren gestreken in de bergen, op bootjes en in helikopters.

3. Wedstrijden honden optutten

Deze hobby vindt je vooral terug in China. Het is een zeer tijdrovende hobby maar je kan er veel geld mee verdienen. Als jij er in slaagt je hond het meest excentriek op te tutten, kan je 30.000 dollar winnen.

4. Wedstrijden loeien als een koe

In de VS, meerbepaald in Winsconsin, kan je je jaarlijks inschrijven voor een wedstrijd loeien. Wie het best een koe kan imiteren, wint de wedstrijd. Vorig jaar was het een 10-jarige die won en hij verdiende er 1000 dollar mee.

5. Trein surfen

Ja, het is zo gevaarlijk als het klinkt. De bedoeling is om mee te reizen op het dak van een passagierstrein. In Duitsland zijn al meer dan 40 mensen gestorven aan deze gevaarlijke hobby.

6. Auto's tattoëren

Het begon bij een gepensioneerde Taiwanees maar het groeide uit tot een ware hit. Meestal worden er boeddhistische teksten op auto's geschreven met de nodige versieringen er rond.

7. Nieuws bombing

Paul Yarrow uit het Verenigd Koninkrijk is hét voorbeeld van deze hobby. Hij weet zich altijd perfect te plaatsen achter de verslaggever of de geïnterviewde. Bekijk hier zijn hilarisch filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=NrTT6CLQ8tc

8. Verzamling navelpluisjes

Je kent het wel, de pluisjes die achterblijven in je navel wanneer je een wollen trui draagt. De Australiër Graham Barker heeft er een hele collectie van gemaakt. Hij startte zijn verzameling al in 1984. Gelukkig houdt hij alleen zijn eigen pluisjes bij.

9. Verzameling ecstasy

Een Nederlander heeft een verzameling van meer dan 2400 ecstasy tabletten. De man wist dat het illegaal was om deze bij zijn thuis te houden. Maar toch, op een dag bleek de verzameling gestolen te zijn en de Nederlander deed aangifte bij de politie omdat hij bang was dat iemand ze zou gebruiken.

10. Verzamling zakjes tegen luchtziekte

Geloof het of niet, maar er bestaan zelfs websites zodat mensen de zakjes onderling kunnen ruilen. Een man uit Singapore is de voorlopige recordhouder. Hij heeft meer lieft 388 zakjes van 186 verschillende luchtmaatschappijen.

Geïnteresseerd? Dit is de grootste ruilwebsite

11. Kevervechten

Een ware sport in Japan. De kevers worden in een kleine plastieken doos geplaatst en daar kan het gevecht beginnen. Bekijk het filmpje van Lil' diablo vs. Judas Grief.

https://www.youtube.com/watch?v=HdfR12o2l-g

12. Vorkbuigen

Het plooien van vorken wordt in Japan niet aanzien als een sport of wedstrijd, maar eerder als een ontspanning. Het doel is je zo te concentreren dat je een minimale inspanning moet doen om de vorken te plooien.

13. Grootste bal met verf

Het begon allemaal toen Mike Carmichael uit Indiana een basketbal moest verven. Momenteel heeft hij een bal met de meeste lagen verf op ter wereld, maar liefst 894. De enige regel is dat de laag die hij het laatst zette een andere kleur heeft dan de vorige laag verf.

14. Hikaru Dorodango

Of simpelweg het beschilderen van modderballen. In Japan begon het als een bezigheid voor kinderen. De mensen die zich hiermee bezig houden, zien het als een soort van alchemie.

https://www.youtube.com/watch?v=bDu1Ii9dhXA

15. Vormen uit zeep krassen

Ze zijn er uren aan bezig maar in Thailand worden deze creaties verkocht als soeveniers. Nochtans toont het volgend filmpje aan dat het helemaal niet zo moeilijk is.

https://www.youtube.com/watch?v=cWxfjiZbhTo