De 10 populairste smartphones die je nog nooit gezien hebt

De 10 populairste smartphones die je nog nooit gezien hebt

Als het over smartphones gaat dan zijn Apple en Samsung marktleiders, in Europa althans. In het Oosten hebben andere bedrijven de touwtjes in handen. Maak kennis met de tien meest verkochte  smartphones buiten Europa en de VS.

KT Tech's KM-E100 ‘Take' is heel bekend in Zuid-Korea omdat de populaire chat app KakaoTalk ingebouwd is in de smartphone. De KT Tech werkt op Android en is ook uitgerust met een split screen functie. Zo kunnen de gebruikers tegelijk op Facebook en op KakaoTalk chatten.

 

 

 

 

 

 

 

China's 9080W van Coolpad heeft plaats voor twee SIM-kaarten en kan dus ook door twee personen gebruikt worden. Deze smartphone werkt op Android Jelly Bean. Coolpad verkocht al meer smartphones dan Nokia en Sony.

 

 

 

 

 

 

 

De QMobile Noir Quarto Z4 is vooral populair in Pakistan. De Pakistaanse markt werd voor de komst van Qmobile gedomineerd door Nokia. Deze Z4 heeft een scherm van 5-inch, een RAM-geheugen van 2GB en werkt op Android Jelly Bean. Voor €250 is hij van jou.

 

 

 

 

 

XOLO LT900 is India's eerste smartphone die werkt op het LTE -4G- netwerk. De LT900 heeft ook een scherm van 4.3-inch display en dat kan goed van pas komen. Met deze smartphone is het mogelijk om naar tv en films te kijken via streaming. Te koop voor een goeie €200.

 

 

 

 

 

 

 

De YotaPhone is van Russische makelij en heeft twee schermen. Het eerste scherm is gelijkaardig aan dat van andere smartphones maar het tweede scherm van de YotaPhone is uit E-ink. De E-ink technologie wordt ook gebruikt voor het scherm van e-readers zoals Kindle.

 

 

 

 

 

 

 

Apple is niet de enige die de naam iPhone claimde, IGB Electronica SA uit Brazilië deed dit al in 2000. Apple eiste een schadevergoeding van Gradiente voor het gebruiken van de naam iPhone. Een Braziliaanse rechter besliste daar anders over en Gradiente ging vrijuit. De iPhone Neo One is niet vergelijkbaar met de iPhones van Apple. De Neo One werkt op Android, bestaat vooral uit plastiek en kost €180.

 

 

 

 

 

 

 

De Titanium S5 van Indiaanse smartphone maker Karbonn heeft een scherm van 5 inch en kost €150. Dat valt best mee voor een smartphone met een camera van 8 megapixel.

 

 

 

 

 

 

 

In Afrika is de Nokia Asha 303 heel populair. Deze smartphone lijkt op een Blackberry maar heeft een touch screen van 2.6-inch én een QWERTY toetsenbord.

 

 

 

 

 

 

 

Oppo is een product van Chinese fabricanten. Het N1 model van Oppo lijkt wel een HTC One. Wat sterk opvalt aan deze smartphone is de webcam.

 

 

 

 

 

 

 

Dit exemplaar van het Japanse bedrijf HEC is de Hulk onder de smartphones. Zelfs zand, water, en schokken krijgen de smartphone niet kapot. Bovendien is de HEC ook bestand tegen extreme hitte en UV stralen.

 

 

 

 

 

 

Ontdek de tien populairste smartphones bij ons hier

Bron: wired.com