DC Comics en Warner Bros winnen Superhero Diversity Race van Marvel en Sony dankzij Wonder Woman

DC Comics en Warner Bros winnen Superhero Diversity Race van Marvel en Sony dankzij Wonder Woman

Hoewel er een duidelijke vraag is naar gender diversiteit in superheldenfilms blijven Marvel en Sony aarzelen. En zoals altijd is er dan een ander bedrijf die wel wil beantwoorden aan de vraag van de fans. DC Comics en Warner Bros (samen met New Line) hebben woensdag een ongekend gevarieerde line-up van superheldenfilms  aangekondigd.

Zo bevestigden ze dat Gal Gadot de rol van Wonder Woman op zich zal nemen in de gelijknamige film die moet uitkomen in 2017. Gadot zal de eerste vrouwelijke superheld zijn sinds Catwoman (2004) en Elektra (2005) de hoofdrol speelden. Ook Ezra Miller kreeg een rol. Hij zal The Flash spelen in 2018. Het is de eerste keer dat een homoseksuele acteur de ster zal zijn in een speelfilm over superhelden. En dan is er nog Ray Fisher die in 2020 de eerste zwarte acteur zal worden die een stand-alone hoofdrol zal spelen in een superheldenfilm.

Marvel en Sony praten ondertussen verder over de mogelijkheden om een vrouwelijke superheld te introduceren, maar van concrete plannen is geen sprake. En dat is vreemd, want een superheldin zou veel geld kunnen opleveren. Jennifer Lawrence werd immens populair dankzij haar rol als Katniss Everdeen in The Hunger Games en ook de hoofdrol in Lucy werd gespeeld door een vrouw. Vrouwen brengen geld in het laatje in Hollywood dus hoe lang moeten we nog wachten tot Marvel en Sony inzien dat ze de hypetrein aan het missen zijn?

Wonder Woman zal ongetwijfeld een groot success worden want het is duidelijk een goed idee om nu films met vrouwen in de hoofdrol uit te brengen. Tot Marvel wakker wordt en beseft dat het met Captain Marvel en Black Widow (gespeeld door Scarlett Johansson) al twee dynamische vrouwelijke superhelden heeft, winnen DC Comics en Warner Bros de Superhero Diversity Race.