Davis Cup - Zverev tevreden na zege tegen De Greef, zieke Struff onzeker voor dubbelspel

Davis Cup - Zverev tevreden na zege tegen De Greef, zieke Struff onzeker voor dubbelspel

Alexander Zverev (ATP 22) had vrijdag in de Fraport Arena in Frankfurt weinig moeite met Arthur De Greef (ATP 143): 6-3, 6-3 en 6-4. De 19-jarige Duitser bracht zijn land zo langszij (1-1) in de Davis Cup-ontmoeting met België in de eerste ronde van de Wereldgroep. "Mijn eerste zege voor de Duitse Davis Cup-ploeg doet deugd", zei Alexander Zverev na afloop. "Maar het staat nog maar 1-1, er wachten ons nog twee moeilijke dagen. Twee jaar geleden zou ik niet in staat geweest zijn om zoals vandaag een hele wedstrijd met dezelfde intensiteit te spelen."

Aangezien Jan-Lennart Struff ziek is (donderdagnamiddag en vrijdag bracht hij door in bed) is het mogelijk dat Alexander Zverev zaterdag aan de zijde van zijn broer Mischa aantreedt in het dubbelspel. "Het is al de 35e keer dat men me die vraag stelt deze week", lachte de jongste Zverev. "Als ze me nodig hebben, dan zal ik spelen. Maar het belangrijkste is de zege. Het Belgische duo heeft in september de Brazilianen Soares en Melo verslagen, dat wil wat zeggen."

De Duitse kapitein Michael Kohlmann had tot slot nog te melden dat Struff zich al beter voelde, maar dat de knoop pas zaterdagochtend doorgehakt zou worden.

bron: Belga