Davis Cup - David Goffin: "Davis Cup-wedstrijden zijn altijd lastig"

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 7) speelt morgen de tweede wedstrijd in de Davis Cup-ontmoeting met Hongarije tegen Attila Balazs (ATP 227). Een tegenstander die hij allerminst onderschat. Goffin en Balazs kwamen elkaar één keer eerder tegen in hun carrière. Vorig jaar op het toernooi in het Kroatische Umag won de Luikenaar in drie sets. "Dat was geen makkelijke match", herinnerde Goffin zich. "Maar dat was op gravel, in helemaal andere omstandigheden. Toch onderschat ik hem niet. Attila heeft in de Davis Cup al diverse sterke prestaties geleverd. Davis Cup-wedstrijden zijn bovendien altijd moeilijk. We zullen moeten spelen zoals we dat de voorbije jaren altijd hebben gedaan."

Zondag wacht Goffin een tweede enkelpartij tegen Marton Fucsovics (ATP 63), die morgen opent tegen Ruben Bemelmans (ATP 120). Fucsovics behaalde op de Australian Open de vierde ronde, Goffin ging er al in de tweede ronde uit. "De ontgoocheling van Melbourne is verteerd", vervolgde Goffin. "Het is trouwens ook dankzij de vroege uitschakeling in Australië, dat ik besliste zeker mee te spelen in de eerste ronde van de Davis Cup. Ik concentreer me nu op mijn wedstrijd van morgen. Marton is een goede speler, die erg sterk was in Australië en boordevol vertrouwen zit."

De confrontatie gaat door in Luik, de thuisstad van Goffin. "Dat is altijd goed voor de motivatie", aldus onze Belgische nummer één. "Maar uiteindelijk heeft het geen rol gespeeld in mijn voorbereiding." De laatste keer dat Goffin in Luik speelde, was tijdens de eerste ronde van de Davis Cup in 2016 tegen Kroatië. De Belgen verloren toen met 2-3 - Goffin zorgde voor beide Belgische punten - en moesten vervolgens een barrage tegen Brazilië (4-0 winst) spelen om behoud in de Wereldgroep te verzekeren.

bron: Belga