David Goffin voor de eerste keer naar kwartfinales Roland Garros

David Goffin voor de eerste keer naar kwartfinales Roland Garros

David Goffin (ATP 13) heeft zich vandaag op Roland Garros voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De 25-jarige Luikenaar haalde het in de achtste finales in vier sets van de Let Ernests Gulbis (ATP 80): 4-6, 6-2, 6-2 en 6-3 na 2 uur en 35 minuten. Het was de derde onderlinge confrontatie tussen de 25-jarige Goffin en de twee jaar oudere Let. Gulbis haalde het in 2014 in Acapulco (hard), vorig jaar klopte Goffin hem in Madrid (gravel). In de kwartfinales wacht met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 15) eveneens een debutant bij de laatste acht op een grandslamtoernooi. De 22-jarige Thiem, dertiende reekshoofd in Parijs, was in zijn achtste finale in vier sets te sterk voor de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 56). In de onderlinge confrontaties staat het 4-2 voor Goffin, die begin dit jaar op het Australian Open ook het laatste duel tegen Thiem won. Vorig jaar was de Oostenrijker in twee partijen telkens de beste.

Aanvankelijk stond de wedstrijd tegen Gulbis maandag op het programma, maar door de regenval kon er de voorbije dagen amper gespeeld worden aan de Porte d'Auteuil. Gisteren gingen Goffin en Gulbis dan toch van start, maar bij een 0-3 tussenstand in de eerste set in het voordeel van de Let, moest de wedstrijd opnieuw onderbroken worden en gingen een zichtbaar gefrustreerde Goffin en Gulbis naar binnen.

Goffin stelde vandaag meteen orde op zaken en kwam in de eerste set terug tot 4-4, maar moest de laatste twee games aan de Let laten waardoor de openingsset met 4-6 verloren werd. Een stevige opdoffer voor Goffin, die in set twee echter al snel uitliep tot 4-0 om uiteindelijk met 6-2 de bordjes in evenwicht te brengen. In de derde set was onze landgenoot opnieuw met 6-2 te sterk, in de vierde set bood de Let iets meer weerwerk: 6-3.

Voor de start van dit toernooi was een stek in de achtste finales het beste resultaat van Goffin op Grand Slams, het lukte hem op Roland Garros (2012), Australian Open (2016) en Wimbledon (2015). Vorig jaar geraakte hij in Parijs niet verder dan de derde ronde.

bron: Belga