David Goffin tuimelt naar 30e plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin moet zeven plaatsen prijsgeven op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking. De Luikenaar, die op het Masters 1.000-toernooi in Rome strandde in de tweede ronde, staat op de dertigste plaats. Dat is zijn slechtste notering sinds 29 september 2014, toen hij 31e was. Goffin had in Rome flink wat punten te verdedigen. Vorig jaar haalde de Luikenaar er immers de kwartfinales. In de eerste ronde pakte hij de scalp van Stan Wawrinka, maar tegen Juan Martin del Potro was hij niet opgewassen. Daardoor heeft Belgiës nummer één de twijfels niet kunnen wegspelen in aanloop naar Roland Garros, dat zondag 26 mei van start gaat.

De vier Belgen die vanaf vandaag aantreden in de kwalificaties van Roland Garros boekten enkele plaatsen winst op de wereldranglijst. Ruben Bemelmans is 164e (+3) en Kimmer Coppejans 181e (+2). Arthur De Greef, finalist op het Challengertoernooi in Heilbronn, stijgt 40 plaatsen en is nu terug te vinden op de 185e plaats. Steve Darcis is 244e (+12).

De Serviër Novak Djokovic, verliezend finalist in Rome, blijft op zijn troon aan de top van de ATP-ranking. De Spanjaard Rafael Nadal, te sterk voor Djokovic in de Italiaanse hoofdstad, is steviger tweede na zijn eerste toernooizege van het seizoen. De Zwitser Roger Federer behoudt de derde plaats. Verderop klimt Stefanos Tsitsipas naar de zesde plaats. De Griek doet haasje-over met de Japanner Kei Nishikori.

bron: Belga