David Goffin treft qualifier in eerste ronde Australian Open

David Goffin treft qualifier in eerste ronde Australian Open

De loting voor de hoofdtabel van de Australian Open heeft duidelijk gemaakt dat David Goffin (ATP 7) het in zijn eerste ronde zal opnemen tegen een kwalificatiespeler. Bij winst in de eerste ronde wacht de Luikenaar de winnaar van het duel tussen de Fransman Julien Benneteau (ATP 58) en de Japanner Daniel Taro (ATP 98). In de derde ronde is de Italiaan Fabio Fognini (ATP 27) een mogelijke tegenstander, terwijl dat in de achtste finales de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 12) of de Tsjech Tomas Berdych (ATP 20) zou kunnen zijn.

De klapper volgt hoogstwaarschijnlijk in de kwartfinales. Dan zou Goffin titelhouder Roger Federer (ATP 2) kunnen treffen. De Zwitser ontmoet in de eerste ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 51), terwijl nummer één van de wereld Rafael Nadal met de Dominicaan Victor Estrella Burgos (ATP 81) de degens kruist.

David Goffin is de enige Belg die rechtstreeks op de hoofdtabel staat. Steve Darcis gaf forfait met een blessure, terwijl Ruben Bemelmans nog actief is in de kwalificaties. Arthur De Greef werd uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde.

bron: Belga