David Goffin staat elfde op ATP-ranking

David Goffin staat elfde op ATP-ranking

David Goffin bekleedt vandaag de elfde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis, zijn hoogste notering ooit. De 25-jarige Luikenaar haalde op Roland Garros voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales van een grand slam en wint daardoor twee posities op de ATP-ranking. Deze week zou Goffin aantreden op het toernooi van Rosmalen, maar hij gaf wegens oververmoeidheid forfait. Vorig jaar haalde Goffin de finale op het Nederlandse gras, zodat hij volgende week op de nieuwe ranking een aantal punten zal verliezen. Een notering in de top tien zit er voorlopig dus (nog) niet in.

Steve Darcis, die de tweede ronde haalde op Roland Garros, stijgt zestien plaatsen. 'Shark' staat 145e. Dan volgen Arthur De Greef (187e, +8), Ruben Bemelmans (191e, -2), Kimmer Coppejans (203e, -7) en Yannick Mertens (213e, +14).

Helemaal bovenaan de ranglijst staat Novak Djokovic steviger dan ooit op nummer 1. De Serviër bevestigde zijn status als 's werelds beste tennisser door gisteren voor het eerst de titel te pakken in Parijs, waardoor hij nu alle grand slams op zijn erelijst heeft. Djokovic telt 16.950 punten achter zijn naam, bijna het dubbele van zijn eerste achtervolger Andy Murray (8.915 punten), van wie hij in de finale won. Roger Federer behoudt ondanks zijn forfait voor de Open Franse Kampioenschappen de derde plaats.

Rafael Nadal wipt over Stan Wawrinka, die als titelverdediger in de halve finales werd gewipt, naar plaats 4. De Japanner Kei Nishikori blijft zesde en staat daarmee een plek hoger dan Dominic Thiem. De Oostenrijker, die Goffin versloeg in de kwartfinales, maakt de mooiste sprong. Hij klimt van vijftien naar zeven.

bron: Belga