David Goffin opent tegen nummer 244 op Wimbledon

David Goffin opent tegen nummer 244 op Wimbledon

David Goffin (ATP 11) speelt in de eerste ronde van Wimbledon tegen de Engelsman Alexander Ward (ATP 244). Dat is het resultaat van de vanmiddag uitgevoerde loting. Het wordt het eerste onderlinge duel tussen de 25-jarige Goffin en de 26-jarige Ward. Bij winst neemt Belgiës nummer 1 het op tegen een qualifier of de Rus Teymuraz Gabashvili (ATP 104).

Vorig jaar haalde Goffin de achtste finales op het gras in Londen. Hij verloor toen van de Zwitser Stan Wawrinka.

Goffin is (voorlopig) de enige Belgische man op de hoofdtabel. Ruben Bemelmans (ATP 188) en Yannick Mertens (ATP 220) komen vandaag nog in actie in de derde en laatste kwalificatieronde.

Titelhouder Novak Djokovic (ATP 1) opent het toernooi tegen thuisspeler James Ward (ATP 177). In de halve finales speelt de Serviër mogelijk tegen Roger Federer (ATP 3). De Zwitser, zevenvoudig winnaar, neemt het in de eerste ronde op tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 51).

In de andere tabelhelft wordt het (in theorie) een halve finale tussen de Schot Andy Murray (ATP 2) en Stan Wawrinka (ATP 5). Rafael Nadal (ATP 4) is er door een polsblessure niet bij.

Bij de vrouwen verdedigen Yanina Wickmayer (WTA 46), Kirsten Flipkens (WTA 52) en Alison Van Uytvanck (WTA 132) de Belgische kleuren.

Wickmayer start tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 17). Na vier onderlinge ontmoetingen staat het 2-2 gelijk. Flipkens, halvefinaliste in 2013, komt de baan op tegen de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA 76). Zij speelden nog niet eerder tegen elkaar. Van Uytvanck kruist de degens met thuisspeelster Tara Moore (WTA 229). In de onderlinge duels is het 1-1.

Titelverdedigster Serena Williams (WTA 1) begint haar jacht op een 22e grandslamtitel tegen een qualifier.

bron: Belga