David Goffin brengt België op comfortabele 2-0 voorsprong tegen Hongarije

David Goffin brengt België op comfortabele 2-0 voorsprong tegen Hongarije

België heeft vandaag een foutloos parcours afgelegd op de openingsdag van het duel met Hongarije in de eerste ronde van de Wereldgroep in de Davis Cup tennis. In de tweede partij in de Luikse Country Hall boekte David Goffin (ATP 7) een logische zege in drie sets tegen Attila Balazs (ATP 227): twee keer 6-4 en 6-0 na 1 uur en 32 minuten. Voor Goffin was het de tweede zege in evenveel wedstrijden tegen de veel lager gerangschikte Hongaar, ook vorig jaar op het graveltoernooi in het Kroatische Umag trok hij al eens aan het langste eind. Daarmee komt ons land op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen de Hongaren, die hun rentree in de Wereldgroep vieren na vele jaren afwezigheid. In de openingswedstrijd had Ruben Bemelmans (ATP 120) eerder vandaag komaf gemaakt met Marton Fucsovics (ATP 63): 6-4, 4-6, 7-6 (7/5) en 6-3 na 3 uur en 3 minuten.

Morgen (om 14u30) staat het dubbelspel op het programma. Daarin treffen Joris De Loore en Julien Cagnina in principe Fucsovics en Balazs. De twee kapiteins kunnen tot een uur voor de partij hun spelers nog wisselen. De twee andere enkelspelen staan zondag geprogrammeerd.

Met Hongarije trokken de Belgen een haalbare kaart om hun Wereldgroep dit seizoen te openen. De Hongaren promoveerden immers pas vorig jaar voor het eerst in 22 jaar naar de Wereldgroep en staan pas op de achttiende plaats op de landenranking. Na hun droomcampagne van vorig seizoen is het Belgische Davis Cup-team daarin naar de derde plaats opgeklommen. In de laatste drie jaar waren de jongens van kapitein Johan Van Herck twee keer verliezend finalist. Ondanks de afwezigheid van de aan de elleboog geblesseerde Steve Darcis, Arthur De Greef en Kimmer Coppejans startte België als favoriet in de dertiende ontmoeting tussen beide landen. De winnaar van het duel neemt het tussen 6 en 8 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Servië, twee toplanden.

bron: Belga