David Goffin behoudt 21e plaats op quasi ongewijzigde ranking

David Goffin behoudt 21e plaats op quasi ongewijzigde ranking

David Goffin blijft vandaag het nummer 21 van de wereld in het mannentennis. In de nieuwe wereldranking vallen er nauwelijks wijzigingen te noteren. Afgelopen week stonden er geen ATP-toernooien op de kalender omdat er in de Davis Cup werd gespeeld. België plaatste zich in en tegen Brazilië voor de finaleweek in november in Madrid. De ploeg van Johan Van Herck deed dat zonder sterkhouders Goffin, Ruben Bemelmans (132e) en Steve Darcis (311e, +2).

In hun afwezigheid schitterde Kimmer Copperjans (194e, +1) op het indoorgravel in Uberlandia door zijn twee enkelwedstrijden te winnen tegen Rogerio Dutra Silva (ATP 138) en Thiago Monteiro (ATP 108). Daarnaast stuntten Sander Gille en Joran Vliegen in het dubbel tegen specialisten Bruno Soares en Marcelo Melo.

Arthur De Greef (202e) verloor de openingsmatch tegen Monteiro.

De meeste topspelers lasten afgelopen week een rustperiode in na de Australian Open. De volledige top twintig van de ATP-ranking blijft vandaag bij het oude. Novak Djokovic, die in Melbourne voor de zevende keer zegevierde, leidt voor Rafael Nadal en Alexander Zverev.

bron: Belga