Dashondje Gaston overleeft miraculeuze tocht in de woestijn nadat hij ontsnapt uit vliegtuig

Dashondje Gaston overleeft miraculeuze tocht in de woestijn nadat hij ontsnapt uit vliegtuig

Het dashondje Gasper zou eind juni meevliegen met een vriendin van zijn baasje Janis. Het tweetal nam een lokale vlucht naar in Chili naar de stad Iquique, waar Janis de hond zou oppikken de in de luchthaven. Maar eenmaal aangekomen bleek er van Gaspar geen spoor te bekennen. Het personeel van Sky Airline kon haar enkel een lege kooi overhandigen. Volgens de medewerkers was er tijdens het boarden iets misgelopen en was het diertje ontsnapt, richting de Atacama-woestijn. Ze hadden hem niet kunnen vangen.

“Op zoek naar Gaspar”

Hoewel Janis in eerste instantie heel boos was, zette ze haar woede al snel opzij. Ze richtte een Facebook-pagina op onder de naam 'Buscando a Gaspar', oftewel 'Op zoek naar Gaspar' en met succes. Honderden vrijwilligers zochten de woestijn af naar het diertje. Ook de lokale media en het leger droegen hun steentje bij. Na zes dagen kwam het verlossende nieuws dat Gaspar weer terecht was.

Ongedeerd 

Deugeniet Gaspar is ondertussen weer bij zijn baasje, maar hij is wel erg verzwakt door het avontuur. Janis neemt het de luchtvaartmaatschappij wel erg kwalijk wat er allemaal gebeurd is.

Aparecio #Gaspar el perro que se cayo de un avion en iquique!!! Sano y salvo!!! pic.twitter.com/hOpX6ieoCj

— Pesao_Culiao (@Culiao_Pesao) July 5, 2018